• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Izložba: Vanja Babić/Super ponuda u Galeriji Forum, Zagreb

vanja babić

vanja2

Vanja Babić (Zagreb 1984.) diplomirao je 2013. godine na odsjeku Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlagački je aktivan i zapažen već prije završetka studija, a iste godine kada diplomira postaje višestruki laureat: dobiva nagradu Essl Art Award, 2013., stipendiju Becks za umjetničko stvaranje i posebnu nagradu na izložbi Energija, 2013. godine.

Izlagao je na nekoliko samostalnih te brojnim grupnim izložbama i akcijama u Zagrebu, Koprivnici, Beču, Londonu…

Na izložbi u Forumu autor izlaže radove vezane uz novac, bilo da je riječ o specifičnom prikazu novca samog, bilo o aspektima konzumerizma, odnosno o popratnim posljedicama prevelike proizvodnje i potrošnje.

Različita su sredstva kojima se autor služi. Uz ostalo to su fotografije kao dokumenti načina manipuliranja potrebom za trošenjem (reklame, akcije-popusti, senzacionalistički natpisi…). Zatim tu su i sami proizvodi kojima je istekao rok, preuzeti iz reciklažnih gradskih pogona.

Izloženi su i zabavni mehanizmi koji estetiziraju i ironiziraju, u isti mah, okolnosti vezane uz novac, njegovu zaradu i potrošnju. Primjerice, to su, kako opisuje autor – satovi koji zvučno pune prostor otkucajima sekundara. Okreću novac (kovanice i novčanice) koji predstavlja zaradu po minuti minimalne plaće, prosječnih plaća i iznadprosječnih plaća, od manjih prema većim.

Kroz ludički pristup s iznenađujućim tehničkim invencijama i vizualnim pojavnostima notornog platežnog sredstva, Babić potiče zamišljanje nad stvarnim atributima vrijednosnih papira i objekata želja koji vladaju našim svijetom.

 

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU