POZIV STUDENTIMA AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI U ZAGREBU na sudjelovanju na stipendiranoj dvodnevnoj radionici Cre@ctivity u Italiji

POZIV STUDENTIMA AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI U ZAGREBU
ZA ISKAZ INTERESA
na sudjelovanju na stipendiranoj dvodnevnoj radionici Cre@ctivity u Italiji

splash-page-creactivity-2015

Pozivamo studente 3., 4. i 5. godine ALU Zagreb da iskažu interes za sudjelovanjem u umjetničkom programu međunarodne platforme “Inspirirani Teslom”, a koji se odvija u sklopu izložbe “Tesla – Mind from the Future” koja će se održavati u HDLU krajem 2017.

, pod pokroviteljstvom predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar – Kitarović te gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

Za odabranih 5 studenata osigurat će se stipendirano sudjelovanje na kreativnoj i međunarodnoj dvodnevnoj radionici Cre@ctivity koja će se održati u Italiji od 17.-18.11.2016.

Cre@ctivity je ideja, priča, vizija, scenarij, događaj izgrađen oko tema vezanih uz dizajn. Održava se već 11 godina, u muzeju Piaggio u Pontederi, blizu Firence u Italiji. Ideja događanja je okupiti najkvalitetnije studente dizajna i profesionalce iz kreativnog sektora u razmjeni znanja i ideja vezanih uz pojedine godišnje temate. Kroz dva dana predavanja i radionica, sudjeluje preko 300 studenata i profesionalca iz Europe. Više informacija o Cre@ctivity radionicama dostupno je na http://www.progettocreactivity.com/ . Ovogodišnja Cre@ctivity radionica za temu će imati Teslu kao inspiraciju u dizajnu i suvremenim komunikacijama.

Odabranim studentima osigurat će se:
– mentorirani rad u suradnji s autoricom izložbe i umjetničkom direktoricom platforme Inspired by Tesla Helenom Bulaja Madunić;
– stipendirano putovanje i sudjelovanje na konferenciji Cre@ctivity u Italiji (trošak puta, hrane i smještaja).

KAKO SUDJELOVATI?
Svi zainteresirani studenti pozivaju se na uvodno predavanje Helene Bulaje u četvrtak, 18.10.2016. u 10.00h u Maloj predavaonici na ALU Zagreb gdje će se održati prezentacija platforme “Inspired by Tesla” i predstavljanje koncepta izložbe  “Tesla – Mind From the Future”.

Nakon predavanja, studenti koji žele sudjelovati na stipendiranoj radionici, trebaju se javiti na izlozba@realgrupa.com. Odabir 5 studenata vršit će autorica projekta Helena Bulaja i Real Grupa u dogovoru s ALU.

O autorici projekta:
Helena Bulaja Madunić međunarodno je priznata redateljica, producentica, dizajnerica i krosmedijska umjetnica, koja djeluje aktivno na području kulture i umjetnosti već punih 25 godina. Kao prepoznati društveni inovator, kroz svoje krosmedijske kulturološke međunarodne projekte, začetnica je novih formi interaktivnog pripovijedanja i krosmedijske produkcije. Dobitnica je brojnih međunardnih priznanja u gotovo svim područjima kreativnog djelovanja, od filma do Ilustracije. Uz niz atraktivnih dugogodišnjih kulturoloških i edukativnih projekata, Helena je prije 11 godina započela aktivno istraživanje Nikole Tesle kao inspiracije u kreativnim djelatnostima kroz svoju umjetničku platform “Inspirirani Teslom”, u sklopu koje je nastao i projekt prvog kreativnog dokumentarca u hrvatskoj “Mehaničke Figure_Inspirirani Teslom” kojeg je između ostalih podržala i najvažnija Europska agencija za filmsku proizvodnju – MEDIA EU, a u kojem o Tesli kao inspiraciji pričaju Terry Gilliam, Marina Abramović, Laure Anderson, Paul Laffoley, Andy Serkis, Douglas Rushkoff, Peter Roche … da nabrojimo samo neke. Više o Heleninom radu možete pogledati na: https://hr.wikipedia.org/wiki/Helena_Bulaja .

Organizatori projekta: Real Grupa i HDLU

Info

ZA VRIJEME TRAJANJA IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU