OTVOREN JE NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA 7. ARTOMAT-U

attachment-1

artOmat poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji će se održati od 16. do 23. prosinca 2016. godine u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

O ARTOMAT-U

Od samih početaka artOmat se profilirao kao jedinstvena platforma koja afirmira različite oblike umjetničkog izražavanja kroz prodajno-izložbeni (sajamski) te raznovrsni popratni program. Tijekom trajanja, artOmat na jednom mjestu prikazuje recentnu umjetničku i dizajnersku produkciju te proizvode manufaktura čime potiče njihovu održivost i promociju nasuprot konvencionalnoj tržišnoj ponudi adventskog razdoblja.

Sajamski program artOmat-a obuhvaća kreativce koji djeluju unutar različitih polja vizualnih i primijenjenih umjetnosti, dizajna te manufaktura, koji na inventivan način u vlastitom kreativnom procesu stvaraju originalne te unikatne radove i proizvode.

Pristigle prijave na natječaj prolaze stručnu selekciju koja osigurava raznovrsnost i kvalitetu izložbeno-prodajne ponude. Odabirom autora/izlagača artOmat ravnopravno afirmira gore spomenuta umjetnička područja. Poželjno je da proizvodi manufaktura korespondiraju s globalnim trendovima kao što su: uradi sam kultura, ekološka održivost, inventivna fuzija različitih kreativnih područja i slično.

Izložbeno-prodajni programom artOmat-a ima za cilj prezentirati nekonvencionalne, unikatne i originalne radove i proizvode. Kao jedinstvena platforma artOmat želi spojiti različite kreativce i širu javnost, istodobno afirmirajući personalni odnos između autora s jedne i publike s druge strane.

OPĆE ODREDNICE NATJEČAJA

 • Natječaj je otvoren za sve zainteresirane likovne i primijenjene umjetnike, dizajnere, manufakture, hobiste i druge aktere neovisno o njihovom profesionalnom statusu;
 • Prijavljuju se fizičke ili pravne osobe iz Hrvatske i inozemstva koji na artOmat-u posluju sukladno zakonima RH;
 • Prijaviti se može jedna ili više osoba;
 • Prednost imaju proizvodi koji nastaju u ograničenim količinama i korespondiraju s koncepcijom artOmat-a;
 • Poželjne su prijave radova i proizvoda koji do sada nisu predstavljeni javnosti;
 • U procesu selekcije, a ovisno o kategoriji, stručni žiri razmatra:
 • estetske i vizualne kvalitete radova i proizvoda
 • obrazloženu koncepciju iz prijavnice
 • primjenu i uporabu pojedinih tehnika
 • razinu produkcije
 • vizualnu komunikaciju i prezentaciju
 • primjenjivost
 • cijenu radova i proizvoda
 • inventivnost i rijetkost radova i proizvoda.

Napomena! Kod grupnih prijava, uz pojedinačno vrednovanje pristiglih radova, dodatno se razmatra grupna kohezija i kvaliteta prijava. Stručni žiri kod grupnih prijava može dati prijedlog spajanja jedne grupe autora ili razdvajanja grupe autora, a organizator je taj koji dodatno razmatra prijedlog žirija. Isto pravilo može se primijeniti pri razmatranju više prijavljenih proizvoda jednog autora.

UVJETI SUDJELOVANJA

Izabrani autori/izlagači ugovorom se obvezuju na sudjelovanje tijekom cijelog vremena trajanja artOmat-a. Autori/ izlagači potpisuju Ugovor o suradnji i Kodeks ponašanja kojima se obavezuju poštivati protokol, radno vrijeme, prostorne odrednice, dodijeljenu poziciju, poslovanje sukladno pravima RH i slično. Poziciju za izlaganje u prostorijama Doma HDLU-a autori ne biraju samostalno, već im je dodjeljuju organizatori.

PROCES SELEKCIJE

Sve prijavljene radove i proizvode razmatra stručni žiri. Imena članova žirija 7. artOmat-a bit će naknadno objavljena na službenim stranicama i društvenim mrežama. Po završteku rada žirija, svi prijavljeni autori/izlagači bit će putem e-maila obaviješteni o rezultatima.

KOTIZACIJA I PROSTORNE ODREDNICE

Izložbeno-prodajni program artOmat-a održava se u kružnom prostoru galerije Prsten i galerije PM, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb. TLOCRT

Prostor koji se dodjeljuje autorima/izlagačima je prazan (bez namještaja i opreme za izlaganje) te im je dostupna električna energija. Prostor za izlaganje autori/izlagači uređuju sami isključivo u terminu kojeg odredi organizator te sami osiguravaju opremu za izlaganje, osobu za čuvanje i/ili prodaju. Načine i metode poslovanja autori/izlagači obavljaju samostalno u skladu sa zakonskim odredbama Republike Hrvatske, a o kojima se samostalno informiraju. Izvan radnog vremena galerije predmete i radove moguće je ostaviti izložbenom prostoru, koji je pod sigurnosnom zaštitom te koja se zaključava. U prostoru nema slobodnog pristupa Internetu (Wi-Fi), a ako dođe do promjene svi izabrani autori/izlagači o tome će biti obaviješteni na vrijeme.

Autori/izlagači mogu odabrati jedan do dva ponuđena prostora:

 • MINI prostor koji obuhvaća 9 m² i najmanje jedan zid za izlaganje, a u kojem mogu izlagati jedan do maksimalno tri autora.

Kotizacija za sudjelovanje na artOmatu na mini izlagačkom prostoru iznosi 1000,00 kuna (uključen PDV)

 • MAKSI prostor obuhvaća 10 m² i dva zida za izlaganje ili 15 m² i jedan zid za izlaganje (prema odluci organizatora), a u kojem mogu izlagati jedan do maksimalno pet autora.

Kotizacija za sudjelovanje na artOmatu na maksi izlagačkom prostoru iznosi 1.200,00 kuna (uključen PDV)

POGODNOST ZA ČLANOVE HDLU-A

Pored mogućnosti prijave za plaćeni prezentacijski prostor, redoviti članovi HDLU-a mogu se prijaviti za izlaganje na besplatnom HDLU-ovom prezentacijskom prostoru. Kvota izlagača na besplatnom HDLU prezentacijskom prostoru ograničena je na 15 umjetnika, zbog čega sve prijave HDLU članova prolaze žiriranje. HDLU određuje izlagačke pozicije unutar besplatnog prezentacijskog prostora, dok umjetnici zajedno definiraju izložbeni postav.

POSTUPAK PRIJAVE

 • Ispuniti i poslati prijavnicu zaključno s 3. studenog 2016.
  Online prijavnica nalazi se OVDJE

 

 • Uz prijavnicu potrebno je poslati 10 do 15 fotografija radova i proizvoda u rezoluciji za web ili poveznicu na fotografije (primjerice, preko Dropbox sustava ili drugih online platformi) na E-mail adresu: artomat.hdlu@gmail.com s naznakom: ”ZA NATJEČAJ – 7. artOmat IME I PREZIME prijavitelja“.
 • Napomena: sve fotografije trebaju biti imenovane IME I PREZIME prijavitelja ili branda.

Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

ROKOVI:

Prijave se zaprimaju do ponoći 3. studenog 2016.

Obavijest o rezultatima poslat će se svim prijaviteljima putem e-maila s kojeg je pristigla prijava najkasnije 14. studenog 2016.

Ugovor se treba potpisati najkasnije 9. prosinca 2016. kada je i rok za uplatu.

VIŠE PITANJA I KONTAKT:

Pitanja se zaprimaju isključivo putem e-maila. Za sva dodatna pitanja obratite se na E-mailom na: artomat.hdlu@gmail.com.

Sretno!

 

Info

CIJENA ULAZNICA (za vrijeme trajanja izložbe Kopač)*

55 kn Pojedinačna ulaznica
50 kn Pojedinačna ulaznica s popustom (1)
40 kn Pojedinačna učenička, studentska i umirovljenička ulaznica (2)
50 kn Grupna ulaznica (3)
30 kn Grupne ulaznice za škole (4)
110 kn Obiteljska ulaznica (5)
35 kn Dječja ulaznica (6)
25 kn Grupna ulaznica – za djecu do 6 godina (7)
30 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (8)

Besplatan ulaz (9)

(1) Cijena za branitelje i nezaposlene uz predočenje dokaza o statusu prilikom ulaza na izložbu.
(2) Vrijedi samo uz predočenje studentske ili učeničke iskaznice prilikom ulaza na izložbu.
(3) Za grupe odraslih veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(4) Za grupe školaraca veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(5) Ulaznica vrijedi za roditelja/roditelje s djecom (koliko godi ih imaju i maloljetna su). POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(6) Za maloljetne osobe uz pratnju roditelja. Djeca mlađa od 6 godina ne plaćaju ulaznicu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(7) Za vrtićke grupe veće od 15 djece, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 10 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(8) Za članove: ICOM, AICA, ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) uz predočenje pripadajuće iskaznice prilikom ulaza na izložbu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

(9) Redoviti članovi udruženja HDLU; studenti ALU; studenti FF, smjera PUM, EKA ili MUZ; učenici ŠPUD-a ostvaruju pravo na GRATIS ulaz.

*ULAZNICE VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

Ulaznice je moguće kupiti na ulazu tijekom radnog vremena izložbe ili kroz sustav Entrio

KONTAKT: izlozba@slavkokopac.com / +385 95 3797808

 

RADNO VRIJEME IZLOŽBE

ponedjeljak – nedjelja 11 do 19h

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

ULAZ U GALERIJU KARAS JE BESPLATAN

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU