UMJETNIČKE AKTIVNOSTI U DVORCU JAKOVLJE

UMJETNIČKE AKTIVNOSTI U DVORCU JAKOVLJE

sjećanje na školu u dvorcu te druženje s umjetnicima u atelijerima

 

039

U subotu, 15.10.2016. u dvorcu Jakovlje upriličeni su izložba Škola u dvorcu i Dani otvorenih atelijera u organizaciji HDLU-a, a pod vodstvom Alena Novoseleca.

Jakovlje je mjesto u Zagrebačkoj županiji udaljeno svega tridesetak kilometara od Zagreba. U njegovu središtu, u blizini mjesne škole, nalazi se dvorac sagrađen u 18. stoljeću, koji je danas u vlasništvu umjetničkih strukovnih udruženja HDLU i ULUPUH. Od svoje izgradnje, dvorac je bio stambeni i ladanjski prostor, škola, učiteljska zgrada, a od 1973. u dvorcu se nalaze atelijeri hrvatskih likovnih umjetnika, članova HDLU-a i ULUPUH-a.

038

Izložbom Škola u dvorcu, koja je realizirana u suradnji s Općinom Jakovlje i Osnovnom školom Jakovlje, lokalno stanovništvo i širu javnost podsjetili smo kako je dvorac izgledao u periodu od 1956.-1973., kada je djelovao kao osnovna škola.

018

Danas u dvorcu aktivno djeluje 8 likovnih umjetnika koji tamo imaju atelijere, stoga su u okviru Dana otvorenih atelijera umjetnici Zvonko Gračan, Jadranka Fatur, Željko Zima, Denis Krašković, Danijel Kovač, Alen Novoselec i Relja Rajković ugostili posjetitelje u svom radnom prostoru i uputili ih u način na koji umjetnici djeluju i stvaraju u dvorcu Jakovlje.

022

003

Tom prigodom, održana je i likovna radionica na temu Škola u dvorcu koju je vodila likovna umjetnica Ivana Ožetski.

048

Pored umjetničkih atelijera, ispred dvorca se nalazi Park skulptura Jakovlje, zaštićeno kulturno dobro, koji sadrži čak 63 skupture istaknutih hrvatskih suvremenih likovnih umjetnika. U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, a pod mentorstvom izvanrednog profesora Alena Novoseleca, HDLU već treću godinu zaredom organizira praktičnu nastavu u Parku skulptura Jakovlje gdje studenti vrše konzervatorsko-restauratorske radove na skulpturama.

043

Aktivnost Škola u dvorcu i Dani otvorenih atelijera omogućena je zahvaljujući potpori Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU