POZIV NA DODJELU NAGRADA I PROMOCIJU KATALOGA 33. SALONA MLADIH

pozivnica-za-dodjelu-nagrada

Za završni tjedan održavanja 33. salona mladih, koji se može razgledati do 11. prosinca, priređeno je niz događanja koji započinju 6.12. svečanim proglašenjem i dodjelom nagrada.

Program 6. prosinca započinje stručnim vodstvom kustosica 33. salona mladih, Martine Miholić i Mije Orsagkoje će vas provesti kroz postav izložbe. Polazak je planiran u 17.00 h ispred Galerije Bačva i trajat će 45 minuta. Zainteresirane za stručno vodstvo kroz izložbu molimo da se predbilježe na mia.hdlu@gmail.com.

U 18.00 h održat će se proglašenje i dodjela HPB nagrada 33. salona mladih. Ljubaznošću generalnog pokrovitelja, Hrvatske poštanske banke, dodijelit će se tri službene HPB nagrade 33. salona mladih u vrijednosti 10.000,00 kn, 7.000,00 kn i 5.000,00. Odbor za dodjelu HPB nagrada djelovao je u sastavu: Ksenija Baronica, Ida Blažičko, Duje Jurić, Lana Stojićević, Dino Zrnec i Tomislav Vuić. Stručno vijeće Muzeja za suvremenu umjetnost Zagreb dodijelit će MSU nagradu autoru kojem će prirediti samostalnu izložbu u MSU galeriji u 2018. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Salona mladih, dok će se, na inicijativu privatnog donatora, dodijeliti i Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku.

Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 33. salona mladih koja će obuhvaćati i izložbu nagrađenih autora 32. salona mladih: FRAN MAKEK I MAK MELCHER
Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić, dok su urednice kataloga Martina Miholić i Mia Orsag.

Zabavni dio programa započinje u 18.45 h glazbenim programom kreiranim prema listi želja umjetnika 33. salona mladih.

Za vrijeme trajanja završnog programa u četvrtak, 6.12., radno vrijeme izložbi bit će produljeno do 21hulazak na sva događanja i razgled izložbi je BESPLATAN za sve posjetitelje.

Salon mladih može se razgledati do 11. prosinca 2016., a od ostalih završnih događanja najavljujemo izlaganje Nike Radić i Tonke Maleković: mobilnost mladih hrvatskih umjetnika u međunarodnom kontekstu koje će se održati 7.12. u 18.00h.

Ovogodišnji Salon mladih bavi preispitivanjem modela financiranja umjetničkog rada kao i egzistencije mladih umjetnika. Kustosice salona krenule su od premise kako je kultura trenutno najbolji primjer struke u kojoj pojedinac ne radi da bi zarađivao, već dijametralno suprotno, zarađuje da bi mogao raditi. Salon mladih nastojao je odgovoriti na pitanja koliko je opstanak moguć i kojim se sve sredstvima borimo za boljitak kulture i umjetnika kao individue.

Detaljnije o 33. salonu mladih dostupno je ovdje.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU