Izložba: Ines Krasić/Noćni pohod po mojoj sobi u galeriji Događanja, Zagreb

Centar kulture na Peščenici – Knap
Galerija Događanja
Ivanićgradska 41a, Zagreb

INES KRASIĆ
“Noćni pohod po mojoj sobi ”

ines

Otvorenje izložbe u srijedu, 21. prosinca 2016. u 19 h.
21. 12. 2016. – 14. 1. 2017.

Jubilarnu 35. godinu Galerije Događanja završavamo izložbom jedne od najzanimljivijih autorica hrvatske likovne scene Ines Krasić.
“Naziv za instalaciju Ines preuzima od Xaviera de Meistrea (Expédition Nocturne Autour de ma Chambre, 1825.) koji, parodirajući ideju Velikog putovanja, navodi kako je moguće uvijek i iznova otkrivati svijet, u banalnom vidjeti uzbudljivo, u običnom čudesno. Time život ponovno postaje igra vrijedna pripovijedanja. Međutim, izbor izloženih predmeta je bizaran. Doima se poput pljačkaškog upada u inventar podsvjesnog, iz kojega, jednom izronjeni na površinu i predani stvarnosti, predmeti postaju suhi i racionalni artefakti. To je potencirano i njihovim detaljnim likovnim opisom. Naime, predmeti su na kutijama prikazani sa šest strana. Odabirom medija i postavom, simulirana je prenatrpanost i nakićenost blagdanskih izloga, dok je odabirom motiva fingirano obilje naracije koje se osipa tim više što je bliže površini. ” piše o izložbi Željko Mrkšić.

Ines Krasić dokazala se na hrvatskoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni brojnim izložbama, izražavajući se u različitim medijima u rasponu od grafike, grafičkih objekata, instalacija, multimedije do device arta.
Njeni radovi nalaze se u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Kabineta grafike HAZU u Zagrebu, Zbirci suvremene umjetnosti Filip Trade te Grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Dobitnica je više nagrada za svoj umjetnički rad.

Galerija je otvorena radnim danima 10.00 h – 21.00 h i subotom 10.00 h – 14.00 h
od 27. 12. 2016. do 5. 1. 2017. radno vrijeme galerije je 10 h – 14 h

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU