Izložba: Ivica Malčić – TEN YEARS LATER

Ivica Malčić
TEN YEARS LATER
Galerija PM
1.-12.3.2017.

U srijedu, 1.3.2017. godine u 19.30h u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba Ivice Malčića – TEN YEARS LATER.

Izložba “Ten years later” nadovezuje se na umjetnikov koncept izlaganja u istoj galeriji svakih 10 godina, koju je započeo izlaganjem u galeriji “VN” (1994., 2004. i 2014.) Izložba izlagana 2014. zvala se “Ten years after“, a izložba koja će se otvoriti u Galeriji PM zove “Ten years later”.
Nazivi izložbi preuzeti su od engleskih rock bandova Alvina Lee-a, kao hommage umjetnikovoj mladosti.

Izlaganje u Galeriji PM Malčić je započeo 2007. izlaganjem 365 dnevničkih crteža iz 2006. godine, pod nazivom “Vincent kick a hole in the sky“.
Deset godina kasnije ponavlja isti proces, izlaže 366 dnevničkih crteža iz 2016., za svaki dan u godini po jedan (ovaj put 366 jer je prestupna godina). Razlika između izložbi nalazi se u umjetnikovu odabiru medija i formata. Crteži od prije deset godina bili su raznih formata, raznih tehnika izvedbe i na različitim papirima, a dok su crteži nastali u 2016. izvedeni olovkom na bankpost papiru A4 formata.

Crteži reflektiraju Malčićeve dnevne prioritete koji su direktno vezani uz umjetnikove aktivnosti vezane uz njegovo umjetničko stvaralaštvo, poput iskustva slikanja slike koje navečer poprati dnevnički crtačkim dokumentiranjem aktivnosti slikanja slike.
Ukoliko tog dana izostane direktna slikarska aktivnost, umjetnik za temu dnevnog crteža koristi situacije iz osobnog života, inspirira se popularnom kulturom, svakodnevicom ili problemima egzistencije umjetnika. U Malčićevim crtežima intimno i privatno prepliće se s medijskim i društvenim te se pretače u umjetničko i simboličko.

Svi crteži su datirani i numerirani i bit će kronološki izloženi u kružnom prostoru galerije.

Predgovor teksta izložbe Vanje Babića – MALČIĆ U GALERIJI PM

English announcement

O umjetniku: 
Ivica Malčić rođen je 1964. u Zagrebu. Diplomirao je 1996. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Šuteja. Do sada je izlagao na dvadeset samostalnih i više skupnih izložbi od kojih izdvajamo 3. bijenale slikarstva, 51. zagrebački salon i Ten Years After u Galeriji VN a također je bio i finalista T-HT nagrade.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

RADNO VRIJEME GALERIJA
srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU