Susanna Flock – Susanna Flock Slippery Copies

Susanna Flock
SLIPPERY COPIES
Kustosica izložbe: Branka Benčić
Galerija PM
17. – 26. 02. 2017.

petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:00 sati u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna, multimedijalna izložba austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock – SLIPPERY COPIES. Kustosica izložbe je Branka Benčić.

Susanna Flock  hrvatskoj će se publici predstavit nizom radova u mediju videa, instalacije i digitalnog printa koji se bave složenošću osjetila opipa u kontekstu zaslonskih digitalnih medija. Kao što navodi sama umjetnica, struktura izložbe temelji se na našem kretanju internetskom mrežom.

Tematska osnova rada Susanne Flock formira se oko shvaćanja umjetnosti kao medija komunikacije te preispitivanja utjecaja digitalizacije na uvjete produkcije i kontekste recepcije kulture. Rad Susanne Flock odražava pitanja o ulozi jezika u recentnom kontekstu digitalne komunikacije.

Branka Benčić, kustosica izložbe navodi kako je Susanna svoje istraživanje u polju vizualnih i društvenih fenomena usmjerila na kompleksne odnose tijela te medijskog i tehnološkog okruženja koje ga uokviruje. Njezin rad temelji se na istraživačkoj praksi i konceptualnom pristupu i kombiniranje eksperimentalnih produkcijskih strategija u različite umjetničke formate (video, instalacija, objekt, tekst), a bavi se fenomenom post-interneta i interesom za pokretne slike, propitujući proizvodnju i manifestaciju jezičnih, znakovnih sustava, kao i značenjem i utjecaj digitalnog krajolika.

Tekst Branke Benčić, kustosice izložbe – Television Delivers People

Izjava umjetnice

O umjetnici:
Susanna Flock, rođena u Grazu 1988. godine, živi i radi u Beču. 2015. diplomirala je likovnu umjetnost / eksperimentalni dizajn na Sveučilištu za umjetnost u Linzu.
Prije diplome boravila je na jednogodišnjoj razmjeni u Leipzigu te je studirala na Odsjeku za medijsku umjetnost, u klasi za Istraživanje masovnih medija i umjetnost u medijskom javnom prostoru na Akademiji vizualnih umjetnosti u Leipzigu (HGB Leipzig). Flock je sudjelovala na brojnim izložbama i filmskim projekcijama u Austriji i inozemstvu, u odabranim prostorima u Beču, Leipzigu, Talinu, Vigu, Zurichu, Torontu, Frankfurtu i Sao Paulu. Dobitnica je i nekoliko nagrada i rezidencija. 2010. osvojila je nagradu Henkel Art.Award.-Up-And-Coming Prize u Austriji. Nakon toga uslijedila je stipendija za likovne umjetnosti Ö1 Talent 2011. godine. 2012. Susanna Flock osvojila je i sljedeće nagrade: Crossing Europe, “Local Artist Atelier Prize” i „Rainer Werner”, nagradu nezavisnih kritičara na Schnongsfestivalu. 2015. godine dobila je stipendiju Atelier Scholarship Styria zahvaljujući kojoj je provela dva mjeseca na rezidenciji u Zagrebu, gdje se predstavila zagrebačkoj publici na artist talku održanom u HDLU. Nedavno je dobila nagradu Pfann Ohmann za likovne umjetnosti. U listopadu 2016. boravila je na Creart rezidenciji u Kristiansandu u Norveškoj.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Bundeskanzleramt Österreich.

RADNO VRIJEME GALERIJA

srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU