Susanna Flock – Susanna Flock Slippery Copies

Susanna Flock
SLIPPERY COPIES
Kustosica izložbe: Branka Benčić
Galerija PM
17. – 26. 02. 2017.

petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:00 sati u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna, multimedijalna izložba austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock – SLIPPERY COPIES. Kustosica izložbe je Branka Benčić.

Susanna Flock  hrvatskoj će se publici predstavit nizom radova u mediju videa, instalacije i digitalnog printa koji se bave složenošću osjetila opipa u kontekstu zaslonskih digitalnih medija. Kao što navodi sama umjetnica, struktura izložbe temelji se na našem kretanju internetskom mrežom.

Tematska osnova rada Susanne Flock formira se oko shvaćanja umjetnosti kao medija komunikacije te preispitivanja utjecaja digitalizacije na uvjete produkcije i kontekste recepcije kulture. Rad Susanne Flock odražava pitanja o ulozi jezika u recentnom kontekstu digitalne komunikacije.

Branka Benčić, kustosica izložbe navodi kako je Susanna svoje istraživanje u polju vizualnih i društvenih fenomena usmjerila na kompleksne odnose tijela te medijskog i tehnološkog okruženja koje ga uokviruje. Njezin rad temelji se na istraživačkoj praksi i konceptualnom pristupu i kombiniranje eksperimentalnih produkcijskih strategija u različite umjetničke formate (video, instalacija, objekt, tekst), a bavi se fenomenom post-interneta i interesom za pokretne slike, propitujući proizvodnju i manifestaciju jezičnih, znakovnih sustava, kao i značenjem i utjecaj digitalnog krajolika.

Tekst Branke Benčić, kustosice izložbe – Television Delivers People

Izjava umjetnice

O umjetnici:
Susanna Flock, rođena u Grazu 1988. godine, živi i radi u Beču. 2015. diplomirala je likovnu umjetnost / eksperimentalni dizajn na Sveučilištu za umjetnost u Linzu.
Prije diplome boravila je na jednogodišnjoj razmjeni u Leipzigu te je studirala na Odsjeku za medijsku umjetnost, u klasi za Istraživanje masovnih medija i umjetnost u medijskom javnom prostoru na Akademiji vizualnih umjetnosti u Leipzigu (HGB Leipzig). Flock je sudjelovala na brojnim izložbama i filmskim projekcijama u Austriji i inozemstvu, u odabranim prostorima u Beču, Leipzigu, Talinu, Vigu, Zurichu, Torontu, Frankfurtu i Sao Paulu. Dobitnica je i nekoliko nagrada i rezidencija. 2010. osvojila je nagradu Henkel Art.Award.-Up-And-Coming Prize u Austriji. Nakon toga uslijedila je stipendija za likovne umjetnosti Ö1 Talent 2011. godine. 2012. Susanna Flock osvojila je i sljedeće nagrade: Crossing Europe, “Local Artist Atelier Prize” i „Rainer Werner”, nagradu nezavisnih kritičara na Schnongsfestivalu. 2015. godine dobila je stipendiju Atelier Scholarship Styria zahvaljujući kojoj je provela dva mjeseca na rezidenciji u Zagrebu, gdje se predstavila zagrebačkoj publici na artist talku održanom u HDLU. Nedavno je dobila nagradu Pfann Ohmann za likovne umjetnosti. U listopadu 2016. boravila je na Creart rezidenciji u Kristiansandu u Norveškoj.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Bundeskanzleramt Österreich.

RADNO VRIJEME GALERIJA

srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU