IVAN TUDEK u Laubi

IVAN TUDEK  
POHVALA JEDNOSTAVNOSTI

1. travnja – 19. travnja

Otvorenje izložbe 31. ožujka u 19 sati 
LAUBATALK – razgovor s umjetnikom, moderira Petra Bohm, kustosica izložbe.

 

Ivan Tudek, izložbom »Pohvala jednostavnosti/Parsing Simplicity« predstavlja ciklus od 20 radova formalno i stilski unificiranih, a klasifikacijski intrigantnih, rekli bismo kako se Tudek smjelo poigrava i balansira između čisto slikarske i strip forme.

Govoreći o tehnici radi se o ljepenkama standardne veličine (70x100cm), na koju se nastavljaju nanosi akrilne boje, crtež i tekst. Potez kista je nevidljiv, a sukus naše pažnje je usmjeren na stripovsku interakciju crteža i teksta, često podijeljenu u dva ili tri kadra.

Svojim duhovitim, ali pronicljivim radovima, Ivan Tudek je pronašao posebnu nišu u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti. Današnje Internet doba prepuno je komičnih giphova, ironičnih memea, rječitih Facebook postova i ostalih kombinacija slike i teksta kao glavnih aktera interakcije, kojima svatko pokušava ostaviti svoj elektronički trag, često ismijavajući i kritizirajući svakodnevnu realnost. Upravo zbog svoje tehnološke i formalne jednostavnosti, na prvi pogled bi nas Tudekovi radovi mogli navesti da ih svrstamo u slična nastojanja, međutim umjetnik nas vrlo brzo razoružava i iznenađuje svojom unutarnjom inteligencijom koja odmiče od internetskih „vizualnih bombi“ i prezentira svoja diskretna, promišljena i dovitljiva razmišljanja o svom okruženju.

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU