• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

Projekcije filmova Sandra Millera

Pozivamo Vas da, u sklopu izložbe Sandra Millera – MALKOVICH, MALKOVICH, MALKOVICH: Hommage fotografskim majstorima, pogledate i Sandrove kratke filmove s Johnom Malkovichem u  naslovnim ulogama, i to Butterflies, Ecstasy, Hell i Psychogenic Fugue.

Filmove možete pogledati za vrijeme trajanja izložbe u prostoru Kluba HDLU. Filmovi se emitiraju na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom jeziku.
Ulazak na projekcije filmova je besplatan, uz predočenje ulaznice za izložbu.

Radno vrijeme galerije i cijene ulaznica za izložbu možete vidjeti ovdje.

Sandro Miller – BUTTERFLIES, 01:49”
Butterflies je uznemirujući film o putu koji odabiru brojni muškarci diljem svijeta. Suočeni s nezaposlenošću ponekad se okreću demonima našega društva – pornografiji, opijanju, drogi, razvodu i samoubojstvu.

Snimljen 2011. godine, film Butterflies iste je godine prikazan na filmskom festivalu u Cannesu u kategoriji novih redatelja.

Sandro Miller – PSYCOGENIC FUGUE, 20:16”
U kratkom filmu Psycogenic Fugue rekreirani su neki od kultnih likova i scena proizašli iz uma Davida Lyncha.Snimljen 2016. godine, film Psycogenic Fugue premijerno je prikazan na prvom izdanju glazbenog festivala pod imenom Festival of Desruption, a koji je u Los Angelesu u Kaliforniji osmislio i pokrenuo filmski redatelj David Lynch. Film je trenutačno moguće kupiti i na web stranici:http://www.playinglynch.com/intro. Zarada filma ići će u zakladu Davida Lyncha za transcendentalnu meditaciju (David Lynch Foundation for Transcendental Meditation).

Sandro Miller – HELL, 08:52”
U filmu HELL riječ je o lakovjernosti, neznanju i ispiranju mozga. Film progovara o uskogrudnosti onih koji žive u svojim špiljama i vjeruju sjenama, iako su okruženi istinom. Upravo su ti slijepi pojedinci u naš svijet doveli najokrutnije činove nasilja nad čovječanstvom ikad poznate.Snimljen 2016. godine, film HELL prikazan je na izložbama diljem svijeta, primjerice u Francuskoj, Poljskoj, Španjolskoj, SAD-u te Kanadi. Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Torontu u studenom 2016.

Sandro Miller – ECSTASY, 01:43”
Radnja kratkog filma Ecstasy vrti se oko Talijana Guida, koji se u klupskom WC-u priprema za još jednu razvratnu noć.
Film je snimljen 2013. godine.

Posebna zahvala:   

  

        

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU