• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

CUGAJ S UMJETNICOM – SVAKA IMA SVOJ KARTON!

Monika Meglić, Martina Miholić i Mia Orsag će u petak u 21h, 12.5. u Klubu KIC, po drugi put u Zagrebu izvesti večernji interaktivni performans, pod nazivom CUGAJ S UMJETNICOM – SVAKA IMA SVOJ KARTON!

Tri mlade umjetnice iz Zagreba u klubu KIC u sklopu Europskog biciklističkog izazova #vozimzazagreb #vozimzasebe izvest će performans “Cugaj s umjetnicom – svaka ima svoj karton”.
Na prvu naziv performansa doima se kontradiktorno ovom hvale vrijednom projektu, no upravo ideja performansa je problematiziranje alkohola u hrvatskom društvu.

Umjetnice ovim performansom propituju i osvrću našu pozornost na svakodnevnu konzumaciju alkohola posebno na otvorenjima izložbi, ali i na poslovnom večerama, u dobrom društvu, uz dobar ručak ili na domjencima, značajnim društvenim događajima i susretima. “Pivo je ljeti naš najuobičajeniji alat za osvježenje, a rakija liječi sve – od udarca u koljeno do želučanih tegoba. Nerijetko i prvi sastanci počinju alkoholnim pićima (”malo samo, protiv treme’’)”. Posrijedi je dakle kritičko sučeljavanje s problemima s kojima se susrećemo u svakodnevici i zabava utemeljena na tradicionalnoj povezanosti alkohola i ovdašnjeg stila života.

Nakon što zajedno s jednom od umjetnica iskapite piće, a sve u sklopu projekta, umjetnica i zainteresirani posjetitelj uz ćašicu popričaju, a potom ljubitelji umjetnosti svoje dojmove upisuju u karton koji podsjeća na onaj iz liječničke ordinacije. Druženje traje ne duže od 10 do 15 minuta, taman za jedan ne prekratak i ne predug razgovor.
Kako se posjetitelji izmjenjuju, tako i količina alkohola u organizmu umjetnica raste, a komentari u kartonima se neminovno mijenjaju. U kom smjeru?

Također, osim što je performans humanitarnog karaktera umjetnice će posjetiteljima nuditi besplatne savjete kako savladati mamurluk, atraktivnu i prigodnu glazbenu podlogu ali i još poneko iznenađenje.

Europski biciklistički izazov je najveće urbano ekipno natjecanje građana koje se održava svake godine od 1. do 31. svibnja.
Zato uzmite svoje bicikle, natječite se za Zagreb, aktivirajte besplatnu NAVIKI aplikaciju i skupljajte 1 kunu po prijeđenom kilometru za maturante koji izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

U sklopu ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova organiziran je i umjetnički program te je do sada u klubu KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu održano Druženje s Da Vinci Bikers-ima a jedan od Biker-a, Stipan Tadić, izradio je mural u Koturaškoj ulici kao podsjetnik na prvu biciklističku utrku u Zagrebu održanu prije točno 130 godina, na prvi biciklistički stadion koji se izgradio prije 122 godine upravo u Koturaškoj ulici ali i u znak obilježavanja desete godine Da Vinci Bikersa. U Klubu KIC mogu se pronaći dvije police prepune literature na temu bicikla i biciklizma, ali možete vidjeti plakat Bane Milenkovića iz 1985.godine i multimedijalni rad Alema Korkuta “Citylines: Pilgrimage”.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU