Izložba: Anita Kontrec – HOUSES AND DREAMS

Anita Kontrec
HOUSES AND DREAMS  
13.5. – 26.11.2017.
Palazzo Mora
u kontekstu Venecijanskog bijenala

Anita Kontrec izlaže instalaciju HOUSES AND DREAMS  u Palazzo Mora u Veneciji od 13.5. do 26.11.2017 u kontekstu Venecijanskog bijenala.

Izložbu u Palazzo Mora i Palazzo Bembo organizira ECC- European Cultural Center i zaklada GAA – Global Art Affairs koji su partneri Bijenala od 2011. godine.

Instalacija HOUSES AND DREAMS dio je istoimenog projekta Anite Kontrec koji se od ožujka do konca studenog ove godine odvija ne nekoliko različitih lokacija (Zagreb, Umag, Koeln,Venecija, Kopar, London) a tema projekta je potraga za domom i identitetom. Uslijed ratova, prirodnih katastrofa i ekonomskih kriza u svijetu trenutno preko 60 milijuna ljudi prinuđeno je tražiti nove prostore i uvjete života što predstavlja goruće globalno socijalno i političko pitanje koje znatno utječe na dinamiku života u svim aspektima društva. U svom projektu Anita Kontrec prikazuje neke od tih aspekata.

Temom migracija, ciljanog uništavanja kulturnih dobara i gradova te potrage za domom Anita Kontrec bavi se od 1992. godine u nekoliko svojih samostalnih i grupnih izložbi i projekata u Njemačkoj i Hrvatskoj.

www.anita-kontrec.com

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU