NATJEČAJ Park kao inspiracija

NATJEČAJ – „Park kao inspiracija“ povodom 13. Bučijade u Ivanić-Gradu

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za skulpturu, instalaciju ili landart projekt na temu buče koji će biti izvedeni na prostoru Parka branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu izložbe „Park kao inspiracija“ povodom manifestacije Bučijada koja se održava od 13. do 15. listopada 2017. godine.

 1. PREDMET JAVNOG POZIVA: Natječaj „Park kao inspiracija“

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za skulpturu, instalaciju ili landart projekt na temu buče koji će biti izvedeni na prostoru Parka branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu izložbe „Park kao inspiracija“ povodom manifestacije Bučijada koja se održava od 13. do 15. listopada 2017. godine.

Očekuje se da oblikovanje skulptura, instalacija i landarta bude vezano uz manifestaciju Bučijada, te shodno tome uključuje element buče. Idejno rješenje treba biti u skladu s prostorom u kojem će biti izloženo, te treba uzeti u obzir mogućnost implementacije postojeće vegetacije parka u rješenje. Shodno navedenom uz idejno rješenje moraju biti priloženi podaci o materijalima i dimenzijama, te skice, crteže i/ili 3D vizualizacije skulpture/instalacije/landarta.

Autori osam odabranih rješenja od strane komisije za ocjenjivanje na temelju troškovnika izvedbe izdaju račun TZG Ivanić-Grada ili sa TZG Ivanić-Grada sklapaju ugovor na temelju kojeg primaju sredstva za izvedbu svojih idejnih rješenja koja će potom biti izložena u sklopu izložbe „Park kao inspiracija“ tijekom manifestacije Bučijada.

Po završeku manifestacije Bučijade autori svoje skulpture/umjetničke instalacije mogu uzeti ili ih predati u vlasništvo TZ Ivanić-Grada.

 1. OPĆI UVJETI

Pravo sudjelovanja imaju sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i fizičke osobe- hrvatski državljani. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo sudjelovanja s jednim prijedlogom idejnog rješenja.

 1. POSEBNI UVJETI

Prijedlog idejnog rješenje privremene skulpture, instalacije ili landarta mora sadržavati:

SKICU

 • skice, crteže ili 3D vizualizacije predložene skupture/instalacije/landarta s popisom materijala (skulptura/instalacija/landart može zauzimati površinu od min. 4m2 (2×2) do max. 25m2 (5×5) na zemlji ili u zraku, a min. visina mora biti 1m)
 • skicu ili detalj konstrukcije u slučaju skulpture/instalacije/landarta više od 1,5m ili viseće instalacije

OPIS

 • tekstualni dio s nazivom skulpture/instalacije/landarta, kraćim opisom filozofije oblikovanja (misao vodilja), te kraćim tekstom o autoru ili autorskom timu

TROŠKOVNIK – troškovnik izvedbe (maksimalno do 2 500 kuna)

OSTALO

 • izjavu o odluci uzimanja ili ostavljanja skulpture/instalacije/landarta u vlasništvu TZ Ivanić-Grada
 • tekstualni dio s podaci o autoru/autorima – ime/imena autora, adresa i telefonski broj autora ili voditelja autorskog tima,  OIB autora ili voditelja autorskog tima i IBAN broj autora ili voditelja autorskog tima.

Prijedlog (s prilozima) predaje se u jednom zapečaćenom omotu/kutiji s naznakom “NATJEČAJ „Park kao inspiracija“  – ne otvaraj” u ured TZG Ivanić-Grada ili se šalje na adresu:

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grad,

Moslavačka 11

10310 Ivanić-Grad

Ponude koje nisu pristigle  u propisanom roku neće se otvarati.

Nakon odabira 8 idejnih rješenja Turistička zajednica Grada Ivanić- Grada obavijestiti će autore odabranih rješenja, te im na temlju računa ili ugovora uplatiti svotu određenu njihovim troškovnikom izrade koja ne smije prelaziti 2 500 kuna.

Nakon objave odabranih rješenja autori imaju cca 2 mjeseca za izradu svog rješenja. U četvrtak 12.10.2017., dan prije otvorenja izložbe,  autor je obavezan dostaviti i postaviti svoju skulpturu/ instalaciju/landart u Park branitelja u Ivanić-Gradu. Sav alat za postavljanje skulpture/instalacije/landarta autor je obavezan osigurati samostalno, a info plakat za svaku skulpturu/umjetničku instalaciju osigurava TZ Ivanić-Grada.

 

 1. DOKUMENTACIJA

U svrhu upoznavanja i analiziranja prostora u Prilogu natječaja nalaze se fotografije i prikaz zone parka namijenjene za postavljanje skulptura/instalacija/landarta.

 1. KRITERIJI ZA OCJENJIVANJE

Prilikom ocjenjivanja idejnih rješenja komisija za ocjenjivanje voditi će se slijedećim kriterijima:

– korištenje elementa buče (+ izbor materijala)

– filozofija oblikovanja

– usklađenost rješenja s prostorom Parka

 1. NAGRADE

Između odabranih radova novčanom nagradom u iznosu od 3000 kn nagrađuje se 1. mjesto.

 1. KOMISIJA ZA OCJENJIVANJE

Postupak odabira idejnih rješenja provodit će Stručna komisija za ocjenjivanje imenovana od strane Turističke zajednice Ivanić-Grada.

 1. ROKOVI

Autori prijedloge svojih idejnih rješnja mogu slati do petka, 30. lipnja 2017. godine. Objava osam odabranih rješenje bit će u četvrtak, 15. srpnja 2017. godine na stranicama TZ Ivanić-Grada. Nakon objave, na temelju troškovnika, autori odabranih rješenja izdaju račun TZG Ivanić-Grada ili sa TZG autori sklapaju ugovor. Za izradu svoje skulpture/instalacije/landarta autori imaju cca 2 mjeseca. U četvrtak, 12. listopada 2017. godine autori moraju dostaviti i, na lokacije određene od strane stručne komisije za ocjenjivanje, postaviti svoju skulpturu/ instalaciju/landart.

 

Natječaj je objavljen  na www.tzig.hr  gdje se u privitku nalazi natječajna dokumentacija s fotografijama prostora parka.

http://www.tzig.hr/natjecaj-%E2%80%93-%E2%80%9Epark-kao-inspiracija%E2%80%9C-povodom-13-bucijade-u-ivanic-gradu#more-6024

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU