Rezultati natječaja za trodnevnu umjetničku radionicu sa KATARZYNOM KOZYROM u Lublinu, u okviru EU projekta CreArt

Rezultati natječaja za trodnevnu umjetničku radionicu sa KATARZYNOM KOZYROM u Lublinu,

u okviru EU projekta CreArt

 

Na natječaj za masterclass sa istaknutom poljskom umjetnicom Katarzynom Kozyrom pristiglo je ukupno 30 prijava. Odabrano je 9 umjetnika, među kojima su čak 2 umjetnice iz Zagreba, članice HDLU-a.

 

– Ivana Tkalčić – HDLU, Zagreb

– Tea Ivković – HDLU, Zagreb

– Mieszko Bavencoffe – Rouen

– Garance Alves – Clermont-Ferrand

– Olivia Matni – Aveiro

– Kamila Czosnyk – Lublin

– Katarzyna Rymarz – Lublin

– Fabio Tasso – Genova

– Goce Ilievski – Skopje

 

Čestitamo odabranim umjetnicima, posebice Ivani i Tei i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

 


Redom: Tea Ivković pored svog rada na izložbi Transform of image, MSU i Ivana Tkalčić ispred svog rada na 4. Bijenalu Slikarstva, HDLU

IVANA TKALČIĆ (1987, Sisak) diplomirala je Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ksenije Turčić i magistrirala ekonomiju i turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Akad. god. 2015/2014 boravi na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Finalistica Erste fragmenata u Galeriji Kranjčar, dobitnica nagrade Red Carpet Art i Rektorove nagrade. Ima realizirane brojne samostalne i grupne izložbe. Od kojih su najistaknutije: 2017. Error in Utopia v 0.2, Jan Arnold gallery, Red Carpet, Museums Quartier, Beč; 2016. Nepročitane knjige, Šira, Zagreb; 2017. 5. Odessa Biennale of Contemporary Art, Museum of Odessa Modern Art, Odessa, Ukrajina; 2016. 25. slavonski biennale, Granice vidljivosti, Muzej likovnih umjetnosti, Osijek; 2016. Transform 2016: Transformation of image, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb. U svojim radovima razmatra koncept sjećanja i prisutnosti. Skuplja objekte, fotografije i dokumente koji za nju imaju sentimentalnu vrijednost i mjesto u kojem se nalaze te ih transformira. Daje im glas, priču, drugačiju interpretaciju.

TEA IVKOVIĆ (1992, Zagreb) diplomirala je Grafiku 2016. godine u klasi Mirjane Vodopije. Jedan semestar akademske godine 2014./2015. provodi na Latvijas Mãkslas akadémija, studirajući kao Erasmus stipendist. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama, radionicama i likovnim kolonijama. Dobitnica je nekoliko priznanja za rad: 2012. godine Pohvala Akademijskog vijeća alu za rad tokom akademske godine 2011/2012, isto priznanje dobiva i 2013. godine; 2015. godine dobitnica je Posebne Rektorove nagrada za sudjelovanje u izvedbi opere Borisa Papandopula Madame Buffault. 2017. godine finalistica za nagradu Radoslav Putar. U praksi bilježi svoja razmišljanja kroz tekstualne oblike, crtež te komunicira prostornim instalacijama kroz razne medije.

KATARZYNA KOZYRA je jedna od najistaknutijih i najnagrađivanijih suvremenih poljskih umjetnica, koju je Huffington Post u 2013. prozvao jednom od deset najvažnijh umjetnica 21. stoljeća. Rođena je u Varšavi 1963, djeluje u mediju kiparstva, fotografije, performansa, filma, videa. Detaljnije o umjetnici pročitajte OVDJE ili na umjetničinoj web stranici.

 

 

 

 

 

 

 

 

KATARZYNA KOZYRA, Pyramid of Animals, 1993,
Zachęta National Gallery of Art
izvor: http://katarzynakozyra.pl/prace/pyramid-of-animals/

 

Boravak na masterclassu u Poljskoj u razdoblju od 28. – 30. studenog 2017. izabranim umjetnicima osigurat će:

  • putne troškove (avion, vlak, bus i lokalni transport)
  • smještaj
  • troškove boravka (hrana)
  • osnovne materijale za rad
  • diplomu na kraju radionice

 

   

  

                 

 

 

 

 

 

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU