PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Helene Klakočar na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetnički rad akademske grafičarke Helene Klakočar postavljen je 13. prosinca na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića. Tisuće ljudi će tako imati priliku tijekom tri mjeseca osvijestiti važnost harmonije ekologije i tehnološkog napretka koja je prikazana na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m.

„Svjesni važnosti uloge gospodarskog sektora u borbi protiv negativnih klimatskih promjena i u danima kada se održava One planet summit u Parizu, na ovaj način dajemo naš doprinos. Umjesto uobičajenih reklamnih panoa htjeli smo unijeti dah umjetnosti u vlastito okruženje, ali i u vidokrug svih onih koji svakodnevno prolaze pored naše zgrade. To smo postigli inkluzijom umjetnika u poslovno okruženje kroz suradnju s HDLU. Helenin rad koji prikazuje harmoniju prirode i tehnologije me oduševio i s nestrpljenjem očekujem ostala likovna rješenja koja će nastati u sklopu ove suradnje.“ – izjavio je Vjekoslav Jadrešić, predsjednik uprave tvrtke CROZ, prilikom predstavljanja Heleninog rada na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

Helena u svom radu, kao autor grafičkih novela, propitkuje odnos i zagovara harmoniju između ekologije i tehnološkog napretka. Sama kaže kako, „iako odgovore na pitanja hoće li na primjer u budućnosti pčele roboti oprašivati biljke ili će narušiti prirodni tok stvari ili će pak leteći roboti, kao u nekom distopijskom scenariju, postati oružje u nepozvanim rukama, ne znamo, suprotstavljanje tehnološkom napretku je uzaludno. Napredak treba prihvatiti, ali treba i pronalaziti mogućnosti u kojima će tehnologija koristiti, a ne uništavati naš okoliš, hranu i zrak.“

 

Helenin rad je prvi od pet likovnih rješenja koja se biraju u sklopu suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtke CROZ u nadolazećem razdoblju od godinu dana kroz tematske natječaje koji će biti objavljeni na stranicama HDLU.

„U javnom okruženju u kojem je reklamni sadržaj postao dominantan, a umjetnička intervencija  svedena na tek nekoliko usko određenih tema, ovakav poticaj privatnog sektora je izuzetno važan i dragocjen. Drago nam je što je tvrtka CROZ prepoznala važnost integracije umjetnosti u svoje poslovno okruženje, ali i što će kroz period od više od godine dana oplemeniti visokofrekventni javni prostor.“ – izjavila je Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU.

Organizator:

 

 

 

Partner:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU