NAJAVLJUJEMO: Umjetničko djelo Maje Bachler na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Maje Bachler na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 23. ožujka u 11 h, Lastovska ulica 23

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: predsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Helena Klakočar čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Prolom oblaka“ umjetnice MAJE BACHLER.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u petak, 23. ožujka u 11 sati.

Maja Bachler rođena je 1983. godine u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu i likovnu kulturu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo. Za vrijeme studija jedan semestar provodi na Ulsterskom sveučilištu u Ujedinjenom Kraljevstvu u okviru Erasmus programa, a potom odlazi na umjetničku rezidenciju u Belgiju. Od 2016. godine članica je HDLU-a. Izlagala je samostalno i grupno od čega izdvaja izložbe poput 32. Salona mladih, 11. Erste fragmenata, 12. Trijenala kiparstva te Suvremenih odjeka antike u Gliptoteci HAZU. Trenutno radi kao profesorica likovne umjetnosti u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga i voditeljica je slikarske radionice. U svome radu koristi razne pristupe i tehnike, a osim slikarstva koje je u njenom radu najzastupljenije, također se bavi kiparstvom, grafikom, te digitalnim crtežom i kolažem.

U radu Prolom oblaka Maja Bachler prikazuje svoju iracionalnu fobiju od prestanka postojanja usluge CLOUD pri čemu zamišlja situaciju u kojoj bi se svi njeni podaci, programi i datoteke materijalizirali i doslovno obrušili i zatrpali je. Taj strah produkt je konstantnog povećanja količine podataka koje svaki pojedinac doživljava. Postavlja se pitanje gdje je granica tome i postoji li ona uopće. Forma oblaka prikazanog u ovome radu inspirirana je javnom skulpturom Anisha Kapoora Cloud Gate koja je ispolirana tako da iznutra zrcali panoramu grada, odnosno okolinu u kojoj je postavljena. Slično tome, svaki CLOUD u virtualnome svijetu zrcali manje ili veće fragmente nečijeg stvarnog života.

Ovaj projekt izvodit će se kroz cijelu 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom koji će biti objavljen na web stranicama HDLU-a.

Organizator:

 

 

Partner:

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU