• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

OTVORENJE izložbe Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer

Dana  24. ožujka 2018. u 18 sati u Villi di Toppo Florio, Buttrio u organizaciji Neo Associazione Culturale, Udine u suradnji s Centre for Living Buddhist Art, otvorit će se izložba Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer. Kustos izložbe (i jedan od umjetnika izlagača) je Josip Zanki, a asistentica kustosa je Maja Flajsig. Izložba će biti otvorena do 1. svibnja 2018.

Na izložbi sudjeluju umjetnici Sam Firth, Esneider Alfonso Gamboa Burbano, Sylvia Jaimes Niño, Fillipos Kavakas, Dionisis Kavallieratos, Fernando Pertuz, Rimantas Plunge, Mahali Wingender, kao i participanti projekta Josipa Zankija „Voice of the Silence: Blavatsky Mantra“ održanog u Kolumbiji: Hernando Javier Navarro, Jonathan Stibe Garzon Metamoros, Alejandra Lizeth Capera Ayure, Andres Fabian Dominguez i Aura Mellisa Castillo.

Izložba Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer zasnovana je na propitivanju odnosa između svetih riječi (mantre ili simbolične riječi u različitim oblicima obreda prijelaza), slike i objekta u suvremenoj umjetničkoj praksi i interdisciplinarnim umjetničkim istraživanjima. Kao početne točke izložbe uzeti su nasljeđe tibetskog buddhizma i južnoameričko pretkolumbijsko naslijeđe, ali i klasični šamanistički modeli koji uključuju forme poput hodanja u krugu, vibracije bubnjeva ponavljanja riječi i slika i transformacije osobnosti. Polazeći od premise Hala Fostera o umjetniku kao etnografu, izložba uključuje video radove, zbirku  ispisanih mantri na molitvenim zastavama, crteže i originalne šamanističke i animističke objekte. Izložba je podijeljena na znanstveno istraživački dio temeljen na radu Josipa Zankija u području Dharamshale u Indiji od 2011. do 2017. (u suradnji s Centre for Living Buddhist Art) godine i u Bogoti, Kolumbija 2017. (za vrijeme predavanja i radionica na Universidad Nacional de Colombia) godine kao i na izbor radova umjetnia/ica koji polaze od neo-šamanističkih praksi i autoetnografije kao što su Fernando Pertuz, Esneider  Alfonso Gamboa Burbano, Rimantas Plunge, Sylvia Jaimes Niño i Sam Firth, ili poigravanjem narativnim elemenatima i transformativnih procesa u simboličkom jeziku, kao što je to slučaj u radovima Dionisisa Kavallieratosa, Filipposa Kavakasa i Mahali Wingender.

http://www.neoassociazione.org/it/alla-ricerca-dellaura-perduta

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU