OTVORENJE izložbe Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer

Dana  24. ožujka 2018. u 18 sati u Villi di Toppo Florio, Buttrio u organizaciji Neo Associazione Culturale, Udine u suradnji s Centre for Living Buddhist Art, otvorit će se izložba Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer. Kustos izložbe (i jedan od umjetnika izlagača) je Josip Zanki, a asistentica kustosa je Maja Flajsig. Izložba će biti otvorena do 1. svibnja 2018.

Na izložbi sudjeluju umjetnici Sam Firth, Esneider Alfonso Gamboa Burbano, Sylvia Jaimes Niño, Fillipos Kavakas, Dionisis Kavallieratos, Fernando Pertuz, Rimantas Plunge, Mahali Wingender, kao i participanti projekta Josipa Zankija „Voice of the Silence: Blavatsky Mantra“ održanog u Kolumbiji: Hernando Javier Navarro, Jonathan Stibe Garzon Metamoros, Alejandra Lizeth Capera Ayure, Andres Fabian Dominguez i Aura Mellisa Castillo.

Izložba Omnia ab Uno: Artists as Shaman and Ethnographer zasnovana je na propitivanju odnosa između svetih riječi (mantre ili simbolične riječi u različitim oblicima obreda prijelaza), slike i objekta u suvremenoj umjetničkoj praksi i interdisciplinarnim umjetničkim istraživanjima. Kao početne točke izložbe uzeti su nasljeđe tibetskog buddhizma i južnoameričko pretkolumbijsko naslijeđe, ali i klasični šamanistički modeli koji uključuju forme poput hodanja u krugu, vibracije bubnjeva ponavljanja riječi i slika i transformacije osobnosti. Polazeći od premise Hala Fostera o umjetniku kao etnografu, izložba uključuje video radove, zbirku  ispisanih mantri na molitvenim zastavama, crteže i originalne šamanističke i animističke objekte. Izložba je podijeljena na znanstveno istraživački dio temeljen na radu Josipa Zankija u području Dharamshale u Indiji od 2011. do 2017. (u suradnji s Centre for Living Buddhist Art) godine i u Bogoti, Kolumbija 2017. (za vrijeme predavanja i radionica na Universidad Nacional de Colombia) godine kao i na izbor radova umjetnia/ica koji polaze od neo-šamanističkih praksi i autoetnografije kao što su Fernando Pertuz, Esneider  Alfonso Gamboa Burbano, Rimantas Plunge, Sylvia Jaimes Niño i Sam Firth, ili poigravanjem narativnim elemenatima i transformativnih procesa u simboličkom jeziku, kao što je to slučaj u radovima Dionisisa Kavallieratosa, Filipposa Kavakasa i Mahali Wingender.

http://www.neoassociazione.org/it/alla-ricerca-dellaura-perduta

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU