PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Maje Bachler na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Maje Bachler na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

 

Umjetnički rad akademske slikarice Maje Bachler postavljen je 23. ožujka 2018. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen tri mjeseca i vidljiv tisućama ljudi.

Na službenom predstavljanju prisustvovali su direktor tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i dopredsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Majin rad je drugi od pet likovnih rješenja koja će se predstavljati kroz godinu dana i osmišljen je kao odgovor na temu CLOUD.

U radu Prolom oblaka Maja Bachler prikazuje svoju iracionalnu fobiju od prestanka postojanja usluge CLOUD pri čemu zamišlja situaciju u kojoj bi se svi njeni podaci, programi i datoteke materijalizirali i doslovno obrušili i zatrpali je. Taj strah produkt je konstantnog povećanja količine podataka koje svaki pojedinac doživljava. Postavlja se pitanje gdje je granica tome i postoji li ona uopće. Forma oblaka prikazanog u ovome radu inspirirana je javnom skulpturom Anisha Kapoora Cloud Gate koja je ispolirana tako da iznutra zrcali panoramu grada, odnosno okolinu u kojoj je postavljena. Slično tome, svaki CLOUD u virtualnome svijetu zrcali manje ili veće fragmente nečijeg stvarnog života.

Natječaj za novi plakat otvorit će se tijekom četvrtog mjeseca na službenim stranicama HDLU-a.

Organizator:

 

 

Partner:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU