NAJAVLJUJEMO: PROJEKT “UZORNA KAZNIONICA”

NAJAVLJUJEMO:

 PROJEKT „UZORNA KAZNIONICA”

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika najavljuje početak projekta Uzorna kaznionica. Projekt Uzorna kaznionica autorice Melinde Šefčić jedan je od osam odabranih projekata, putem javnog natječaja Ministarstva Pravosuđa, za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere te će biti financiran u iznosu od 134.910,00 kuna.

Projekt će se provoditi do kraja 2018. godine, u suradnji s Kaznionicom i zatvorom u Požegi, u okviru kojeg će se na zatvorenom odjelu ženske kaznionice izvesti šest likovnih radionica i četiri umjetničke intervencije koje će revitalizirati prostor kaznionice. Izvedba projekta bit će popraćena i istraživačkim radom. Rezultati projekta, uz proširenu listu govornika predstavit će se na javnom izlagačkom skupu te popratnim katalogom krajem godine.

Intervencije i radionice, uz integraciju i participaciju zatvorenica, izvodit će umjetnice Mia Maraković, Monika Meglić, Vida Meić, Martina Miholić, Ana Ratković Sobota i Melinda Šefčić.

Brojna istraživanja u svijetu pokazuju kako primjena kreativne terapije u radu sa zatvorenicima te oslikavanje zatvorskog prostora doprinose u rješavanju brojnih pitanja koja prožimaju zatvorsku populaciju.

Projektom se želi doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života i međuljudskih odnosa zatvorenica te utjecati na uspostavu društvenih vrijednosti kao i resocijalizaciju zatvorenica, putem čega će se one osnaživati za preuzimanje odgovornosti i aktivnosti u izgradnji uzorne zatvorske zajednice. Također, projektom se nastoji doprinijeti izgradnji i razvoju zatvorske sredine kojom će se zatvorenice poticati na uzorno ponašanje i novu percepciju života u zatvorskoj zajednici. Pritom će estetiziran prostor doprinijeti stvaranju nove, humanije, podupiruće i njegujuće okoline. Izravnim uključivanjem zatvorenica naglasak se stavlja na terapijski učinak koji uključuje: promjenu slike o sebi; poboljšanje komunikacijskih vještina; postizanje pozitivnog i ispunjenijeg osjećaja; te sveukupno doprinosi smanjenju depresije i anksioznosti zatvorenica. Projekt će kroz kreativno angažiranje zatvorenica unaprijediti program za zatvorenike u području rada, izobrazbe i smislenog provođenja slobodnog vremena, u svrhu uspješne resocijalizacije i socijalne integracije.

Projektom se nadovezujemo na novo uspostavljenu Zajednicu UZOR u Odjelu tretmana zatvorenica Kaznionice i zatvora u Požegi te vjerujemo kako će ovaj projekt u budućnosti poslužiti kao uzorni model za provođenje sličnih aktivnosti u zatvorskom sustavu.

Organizator:

 

 

Partner: Kaznionica i zatvor u Požegi

Uz potporu:

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU