Okrugli stol „Art & Territory“ u Rouenu

Okrugli stol „Art & Territory“ u Rouenu

u okviru EU projekta CreArt

 

 

U okviru EU projekta CreArt, u četvrtak 5. travnja 2018. godine u Rouenu je održan susret Art & Territory, na kojem su sudjelovali direktori umjetničkih škola, kulturni menadžeri, ministri kulture i umjetnici, sudionici na CreArt aktivnostima. Održana su tri okrugla stola:

1) Examples of networks of creative spaces and how they contribute to the development of the territory (Primjeri mreža kreativnih prostora i njihov doprinos razvoju teritorija);

2) The professionalization of the next generation of artists (Profesionalizacija nadolazeće generacije umjetnika);

3) How “creative cities” can impact economic and urban development (Kako “kreativni gradovi” mogu utjecati na gospodarski i urbani razvoj)

S ciljem prezentiranja lokalnih aktivnosti, razmjene iskustva i upoznavanja s drugim lokalnim zajednicama, na susretu je sudjelovalo i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika s predstavnikom Tomislavom Buntakom.

Tomislav Buntak sudjelovao je na drugom okruglom stolu pod nazivom The professionalization of the next generation of artists. Govorio je o načinima poticanja aktivnosti mladih umjetnika kroz njihovo obrazovanje, razne projekte, grupne i samostalne izložbe, ali i o osnovnim pravima koja mogu steći.  Iskustva je iznosio sa stajališta potpredsjednika Hrvatskog društva likovnih umjetnika, zamjenika dekana Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, samostalnog likovnog umjetnika, bivšeg studenta Akademije likovnih umjetnosti i bivšeg ravnatelja lokalnog kulturnog centra. Diskutirao je o načinu funkcioniranja i organiziranja programa za poticanje mladih umjetnika u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Foto: Catherine Lancien, Grad Rouen

Organizatori:

 

 

U okviru projekta:

 

 

Uz potporu:

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU