POZIV na sudjelovanje u projektu ODLUKE

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij  nastavlja  praksu inkluzivnih umjetničkih praksi projektom ODLUKE koji progovara o nasilju unutar obitelji. Želimo saznati kako su se žene s područja Balkana suočile s traumama, kako su smogle snage donijeti teške odluke, prekinuti začarani krug nasilja i trpljenja. Stvarnost je ono čime se želimo baviti, čime se, uvjereni smo, umjetnost mora baviti. Zato nas zanima Vaša priča. Molimo Vas, podijelite sjećanje trenutka kad ste se s (bivšim) partnerom upoznali i zaljubili (sve ono lijepo što Vas je privuklo njemu, kao i njegov odnos tada prema Vama), a nasuprot tome, trenutak kad je nasilje započelo te kako je ono izgledalo i kako ste se nosili s istim. Vaše iskustvo postalo bi osnova za razgovor o univerzalnim temama gubitka, raspada i kretanja koje ćemo uklopiti u dramaturgiju projekta.

Svjesni da se radi o iznimno osjetljivim iskustvima za koje molimo da ih s nama podijelite, želimo napomenuti da bi svi Vaši osobni podaci bili isključivo dostupni timu projekta, a da je moguće da nam se obratite i potpuno anonimno u pismenom obliku na dolje navedenu adresu.

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u protekloj godini uspješno je realizirala dva umjetnička projekta. Projekti  POGLEDAJME i ČEKANJA temeljili su se na stvarnim iskustvima izvođača, a polazišna tema za izgradnju umjetničkog sadržaja naslanjala se na pitanja diskriminacije i identiteta. Za navedeni projekt POGLEDAJME Arterarij je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.

Mail adresa: arterarij@gmail.com

Adresa: Udruga djelovanja u kulturi Arterarij, Ignjata Đorđića 8a , 10 000 Zagreb

Želimo da ova priča postane pričom svih nas!

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU