Transeurope

Ured za fotografiju – Galerija Spot poziva na prijavu

Transeurope: pregledi portfelja u Ateni
Podsjetnik na natječaj za subvenciju putnih troškova (rok: 30. travnja)

Pregledi portfelja:
21. – 23. lipnja 2018.
Atena (Kulturni centar Onassis, Syngrou Avenue 107-109)

Ured za fotografiju, Akademija dramske umjetnosti (ADU) i Organ Vida – hrvatski partneri u međunarodnom projektu Transeurope – pozivaju sve zainteresirane hrvatske fotografe/kinje i umjetnike/ice koji/e rade u mediju fotografije da se prijave na natječaj za subvenciju troškova putovanja na pregled portfelja koji će se u sklopu ovog projekta održati od 21. do 23. lipnja 2018. u Ateni.

Ovo trodnevno događanje okupit će oko 70 odabranih fotografa i vizualnih umjetnika koji će imati priliku upoznati 20-ak renomiranih europskih stručnjaka na području fotografije – od ravnatelja muzeja ili festivala, preko kustosa, istraživača, urednika, pa do kreativnih direktora. Svim odabranim sudionicima omogućit će se prilika za pet unaprijed dogovorenih sastanaka sa stručnjacima. Više informacija o programu potražite ovdje.

Ured za fotografiju subvencionirat će troškove putovanja za dvoje hrvatskih fotografa/kinja (povratna zrakoplovna karta Zagreb-Atena-Zagreb). Ostale troškove (smještaj i naknada za sudjelovanje na pregledu portfelja) trebat će podmiriti o vlastitom trošku.

Dvoje sudionika odabrat će žiri sačinjen od predstavnika triju hrvatskih projektnih partnera: Ureda za fotografiju, Akademije dramske umjetnosti i Organa Vida. Naknada za sudjelovanje (u slučaju odabira) na pregledu portfelja iznosi ukupno 100 eura i uplaćuje se organizatorima Transeurope projekta nakon što se izvrši odabir.

Rok za prijavu na ovaj natječaj je 30. travnja. 

Za prijavu je potrebno poslati osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa i broj mobitela), kratku biografiju, (do 1800 znakova s razmacima) i vizualnu dokumentaciju za tri odabrana realizirana rada (fotografija / fotografska serija / foto knjiga / fotografska izložba i sl.) s kratkim opisom.

Prijave se šalju e-mailom na adresu uredzafotografiju@gmail.com.

Projektom Transeurope stvara se novi europski forum za fotografiju i vizualne umjetnosti, promoviraju se i otvaraju razne mogućnosti za razmjenu i suradnju između europskih umjetnika koji djeluju na polju fotografije, umjetničkih i obrazovnih institucija.

Projekt su pokrenuli Fundación Contemporánea (Španjolska), Finnish Museum of Photography (Finska) i Euromare (Grčka) uz potporu fonda Kreativna Europa. Projekt će trajati do kraja 2019., a uključuje brojne radionice, preglede portfelja, grupne izložbe, web platformu i časopis. Cilj je projekta povezivanje i razmjena iskustava između umjetnika, stručnjaka i institucija u području vizualnih umjetnosti kako bi se povećala mobilnost i vidljivost umjetnika.

Više o Transeurope platformi doznajte ovdje.

 

 

Galerija Spot / Spot Gallery
UZF / Ured za fotografiju / Office for Photography
Čanićeva 6, HR-10000 Zagreb, Croatia
uredzafotografiju@gmail.com
+375 1 3778229
www.croatian-photography.com

Rad Ureda za fotografiju podržavaju:
Zaklada Kultura nova    |    Ministarstvo kulture RH    |    Grad Zagreb
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske    |    Program Europske Unije “Kreativna Europa”

 

 

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU