• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Transeurope

Ured za fotografiju – Galerija Spot poziva na prijavu

Transeurope: pregledi portfelja u Ateni
Podsjetnik na natječaj za subvenciju putnih troškova (rok: 30. travnja)

Pregledi portfelja:
21. – 23. lipnja 2018.
Atena (Kulturni centar Onassis, Syngrou Avenue 107-109)

Ured za fotografiju, Akademija dramske umjetnosti (ADU) i Organ Vida – hrvatski partneri u međunarodnom projektu Transeurope – pozivaju sve zainteresirane hrvatske fotografe/kinje i umjetnike/ice koji/e rade u mediju fotografije da se prijave na natječaj za subvenciju troškova putovanja na pregled portfelja koji će se u sklopu ovog projekta održati od 21. do 23. lipnja 2018. u Ateni.

Ovo trodnevno događanje okupit će oko 70 odabranih fotografa i vizualnih umjetnika koji će imati priliku upoznati 20-ak renomiranih europskih stručnjaka na području fotografije – od ravnatelja muzeja ili festivala, preko kustosa, istraživača, urednika, pa do kreativnih direktora. Svim odabranim sudionicima omogućit će se prilika za pet unaprijed dogovorenih sastanaka sa stručnjacima. Više informacija o programu potražite ovdje.

Ured za fotografiju subvencionirat će troškove putovanja za dvoje hrvatskih fotografa/kinja (povratna zrakoplovna karta Zagreb-Atena-Zagreb). Ostale troškove (smještaj i naknada za sudjelovanje na pregledu portfelja) trebat će podmiriti o vlastitom trošku.

Dvoje sudionika odabrat će žiri sačinjen od predstavnika triju hrvatskih projektnih partnera: Ureda za fotografiju, Akademije dramske umjetnosti i Organa Vida. Naknada za sudjelovanje (u slučaju odabira) na pregledu portfelja iznosi ukupno 100 eura i uplaćuje se organizatorima Transeurope projekta nakon što se izvrši odabir.

Rok za prijavu na ovaj natječaj je 30. travnja. 

Za prijavu je potrebno poslati osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa i broj mobitela), kratku biografiju, (do 1800 znakova s razmacima) i vizualnu dokumentaciju za tri odabrana realizirana rada (fotografija / fotografska serija / foto knjiga / fotografska izložba i sl.) s kratkim opisom.

Prijave se šalju e-mailom na adresu uredzafotografiju@gmail.com.

Projektom Transeurope stvara se novi europski forum za fotografiju i vizualne umjetnosti, promoviraju se i otvaraju razne mogućnosti za razmjenu i suradnju između europskih umjetnika koji djeluju na polju fotografije, umjetničkih i obrazovnih institucija.

Projekt su pokrenuli Fundación Contemporánea (Španjolska), Finnish Museum of Photography (Finska) i Euromare (Grčka) uz potporu fonda Kreativna Europa. Projekt će trajati do kraja 2019., a uključuje brojne radionice, preglede portfelja, grupne izložbe, web platformu i časopis. Cilj je projekta povezivanje i razmjena iskustava između umjetnika, stručnjaka i institucija u području vizualnih umjetnosti kako bi se povećala mobilnost i vidljivost umjetnika.

Više o Transeurope platformi doznajte ovdje.

 

 

Galerija Spot / Spot Gallery
UZF / Ured za fotografiju / Office for Photography
Čanićeva 6, HR-10000 Zagreb, Croatia
uredzafotografiju@gmail.com
+375 1 3778229
www.croatian-photography.com

Rad Ureda za fotografiju podržavaju:
Zaklada Kultura nova    |    Ministarstvo kulture RH    |    Grad Zagreb
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske    |    Program Europske Unije “Kreativna Europa”

 

 

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU