NAJAVLJUJEMO: Umjetničko djelo Korine Hunjak na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Korine Hunjak na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 20. lipnja u 11 h, Lastovska ulica 23

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Maja Bachler čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Vision“ umjetnice KORINE HUNJAK.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u srijedu, 20. lipnja u 11 sati.

 

Korina Hunjak diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Korina se bavi ilustracijama raznovrsnih slikovnica (Abecedica, Legenda o Hani, Vrtni patuljak, Damjan i štap života, Čarobni zeleni kišobran) i knjižnih naslovnica (Marsonic 5, Ukronije, Flumen obscura) te je pridonijela grafičkim elementima u izradi aplikacija (Autotrollej, Bouxtie, Comic Mania) i društvenih igara (Drinkagon). Dobitnica  je sveučilišne nagrade rektora za izvrsnost i nagrade Sfera za najbolju crno-bijelu ilustraciju. Trenutno je asistentica na odjelu primijenjene grafike na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i u procesu je izrade nove slikovnice. U slobodno vrijeme radi na autorskim stripovima i osmišljavanju svjetova za svoje priče.

 

Rad “Vision” bavi se tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka. S jedne strane je astronaut koji predstavlja krajnje tehničko umijeće i doseg trenutne stvarnosti napretka, dok je s druge strane šarena vizija digitalne budućnosti ekrana kao idealne i pozivajuće slike koja se rastače u svoje osnovne, ljudskim okom još uvijek vidljive segmente – pixele.  Ona pluta u crnom praznom prostoru iznad Zemlje i priziva na ostvarenje sudbine čovječanstva kao rase koja putuje svemirom, a sve dijelom zahvaljujući i počevši od tehnologije ekrana koji nam omogućava uvid u računalne sustave koji znanstvenu fantastiku čine stvarnošću.

 

Ovaj projekt izvodit se kroz cijelu 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom koji će biti objavljen na web stranicama HDLU-a.

Organizator:

 

 

Partner:

 

 

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU