PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Korine Hunjak na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Korine Hunjak na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo “Vision” ilustratorice Korine Hunjak postavljeno je 20. lipnja 2018. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen tri mjeseca i vidljiv tisućama ljudi. Na službenom predstavljanju prisustvovali su direktor tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

 

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Korinin rad je treći od pet likovnih rješenja koja će se predstavljati kroz godinu dana i osmišljen je kao odgovor na temu PIXELI.

Rad “Vision” bavi se tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka. S jedne strane je astronaut koji predstavlja krajnje tehničko umijeće i doseg trenutne stvarnosti napretka, dok je s druge strane šarena vizija digitalne budućnosti ekrana kao idealne i pozivajuće slike koja se rastače u svoje osnovne, ljudskim okom još uvijek vidljive segmente – pixele.  Ona pluta u crnom praznom prostoru iznad Zemlje i priziva na ostvarenje sudbine čovječanstva kao rase koja putuje svemirom, a sve dijelom zahvaljujući i počevši od tehnologije ekrana koji nam omogućava uvid u računalne sustave koji znanstvenu fantastiku čine stvarnošću.

Natječaj za novi plakat otvorit će se početkom srpnja na službenim stranicama HDLU-a.

Potpisivanje plakata

 

Organizator:

 

 

Partner:

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU