PROJEKT: U planinama

Projekt
U PLANINAMA

 

Obavještavamo vas da se u razdoblju od 10. do 17.6. održala prva faza projekta U planinama.

U sklopu prve faze projekta skupina umjetnika (Vanja Babić, Nicola Genovese, Ivana Pipal, Jovana Popić i Andri Stadler), kustosa (Katja Baumhoff, Bojan Mucko i Josip Zanki) te studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (Ivan Barul i Katrin Radovani), Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Maja Flajsig i Viktorija Varga) i  Sveučilišta u Zadru (Aleksandar Tomaš) boravili su na južnom Velebitu (djelom na području Nacionalnog parka Paklenica i na vršnim dijelovima planine), provodeći suvremeno umjetničko istraživanje in situ u planinskom kontekstu.

 

Zadnjeg dana projekta na Velebitu, 17. lipnja 2018. održana je stručna konferencija u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Odjelom za antropologiju i etnologiju Sveučilišta u Zadru. Na konferenciji je osim studenata i umjetnika govorio i naš uvaženi etnolog i antropolog  dr. sc. Mario Katić a sudjelovale su i dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i Jelena Kupsjak.

Uz konferenciju i grupni, rezidencijski boravak na Velebitu, projekt nadolazećim etapama uključuje i rezidencijalni boravak u švicarskim i austrijskim Alpama a bit će popraćen dvjema završnim izložbama u Galeriji Shed im Eisenwerk te u Galeriji Bačva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu 2019. godine.

 

Organizatori:

          

 

Uz potporu:

    

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU