Izložba : Nevidljivo lice / Face Blindness – Ivana Jurić

U četvrtak , 20. rujna 2018. u 19h, u Studiju Moderne galerije “ Josip Račić” otvorit će se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Ivane Jurić pod nazivom Nevidljivo lice / Face Blindness .

 

“(…)Određuje li nas genetika, DNK kod nasljednih osobina, pogledi koje upućujemo i oni kojima smo izloženi; dar, mar ili frustracija; gmazovski, limbički i neokortikalni mozak; jezik, obitelj, odgoj i obrazovanje; usloženost i klasna stratigrafija društava, novac i robe; božji plan ili evolucijska nužnost, umjetnost i igra, religija ili znanost, zaobljeni prostor-vrijeme i nedokučivi (bez)smisao svemira? Svi mi pripadnici iste vrste nešto žudimo, a možda su i naše žudnje uvjetovane ili naučene. Tome nas podučavaju svjetovi umjetnosti, posebice prvi i drugi Blade Runner. Iako odnos između viđenja i znanja nikada nije do kraja uspostavljen, viđenje bitno određuje naš odnos prema svijetu. Ivanin pogled, pogled je iskosa; blago pomaknuti pogled koji vidljivim čini nevidljivo lice. U ubrzanoj virtualizaciji svijeta, ionako su sva podjednako nevidljiva. “

 

Iz predgovora, Željko Marciuš

 

BIOGRAFIJA

Ivana Jurić rođena je u Osijeku 1982. god. 2008. diplomirala je animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Nagrade Akademijie likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada, Druge nagrade ESSL ART AWARD CEE 2009 za film Ja i seriju kolaža i Grand Prixa na Festivalu hrvatskog animiranog filma. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU i HZSU. Živi i radi u Zagrebu.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU