NAJAVLJUJEMO: Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 20. rujna u 11 h, Lastovska ulica 23

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja na temu „Summer is over“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Korina Hunjak čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Put do škole“ umjetnice IVANE BARIŠIĆ TOMŠIĆ.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 20. rujna u 11 sati.

 

Ivana Barišić Tomšić diplomirala je 2005. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Zlatka KeseraTrenutno živi i radi u Bjelovaru kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Čazma. Sudjelovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, od čega valja izdvojiti treći likovni trijenale Moslavine, drugi hrvatski trijenale autoportreta u Samoboru, četrnaesti Međunarodni bienalni festival portreta, crteža i grafike u Tuzli i izložbe Anonymous Drawings u Berlinu.

 

Rad „Put do škole“ prenosi nam osjećaj koji gotovo svi posjedujemo krajem ljeta, početkom jeseni i početkom nove školske godine.

„Djevojčice hodaju ulicom prema školi. Jutarnja svjetlost obasjava praznu ulicu koja vodi u novi početak. Ljeto je pri kraju i nešto novo nas čeka iza ugla. Na nebu su tamni oblaci. Dojam jeseni je posvuda, grad je uspavan, tmuran, nepoznat. Pomalo sjetne djevojčice zrače energijom i elanom. Vrijeme je za nove izazove. Sigurnim korakom iz ljeta u jesen, iz kraja u početak, u novi ciklus.“ Ivana Barišić Tomšić

Ovaj projekt izvodi se kroz cijelu 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom koji će biti objavljen na web stranicama HDLU-a.

 

 

Organizator:

 

 

Partner:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU