Izložba: IVANA TKALČIĆ OBITELJSKA MITOLOGIJA

IVANA TKALČIĆ

OBITELJSKA MITOLOGIJA

30.10. -10.11. 2018.

Gradska galerija Striegl

 

 

OTVORENJE IZLOŽBE:

utorak, 30/10/2018, 19,00 sati

u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 11, Sisak

Ivana Tkalčić pripada mlađoj generaciji suvremenih umjetnica koja svojim dosadašnjim radom i projektima kao i aktivnim sudjelovanjem na brojnim europskim rezidencijalnim programima zauzima posebno mjesto unutar suvremene umjetničke scene.

Izložbom u Gradskoj galeriji Striegl predstavlja se radovima koji su nastali u sklopu njenog ciklusa Obiteljska mitologija: ”Sjećanja” i ”Hvala na povjerenju” čija neka od važnih ishodišnih polja interesa kontinuiraju i u novijim video radovima pod nazivom ”Twilight zone, snapchat, camera, text to speech”, ”_new world” i ”Paradise Now_”. Ivana Tkalčić u svom radu obuhvaća različite načine izražavanja što je u sklopu ove izložbe najevidentnije kroz kompleksnost artikulacije pojedinih medija koje koristi – arhivski i dokumentacijski materijali, kolaži, objekti, video radovi. Ono što je Ivanino tematsko i sadržajno polje interesa u kontekstu izložbe je istraživanje ”utjecaja obitelji i genetičke obiteljske podloge na pojedinca te na formiranje prve percepcije o svijetu kroz obiteljska sjećanja, dok je drugi važan segment utjecaj novih tehnologija i društvenih mreža na percepciju pojedinca”.

U katalogu izložbe donosimo vam razgovor s umjetnicom s kojom je o njenom dosadašnjem radu, inspiracijama i koncepcijskim ishodištima kao i o izložbenom konceptu kojim se predstavlja u Sisku, razgovarala Ana Ugarković, također umjetnica iz Siska koja trenutno radi u polju umjetničkih istraživanja i kao vanjska suradnica Gradske galerije Striegl. Kustosica izložbe je Alma Trauber.

///

 

U sklopu izložbe, u subotu, 3/11/2018, s početkom u 11,00 sati, mag. ing. arh. Tajana Tkalčić održat će radionicu ”Mape obiteljskih odnosa” koja je namijenjena za sve zainteresirane od 16 godina starosti.

Cilj radionice je upoznavanje s arhetipima i simbolikom povezanom uz obiteljske odnose. Sudionici će osvijestiti arhetipe koji izranjaju iz njihove obiteljske prošlosti, a koji prožimaju i povijest društva u cjelini. Kroz praktičnu vježbu i prezentaciju biti će analizirani arhetipi te njihov utjecaj na podsvjesne obrasce ponašanja sudionika, a koji vode određenim odlukama te kroz njih kroje njihovu budućnost. Praktična vježba pomoći će sudionicima da nauče primijeniti to znanje u praksi. Radionica će završiti diskusijom.

 

Maksimalni broj sudionika radionice je 10 osoba, tako da molimo da se za sudjelovanje svi zainteresirani jave  na mail:

alma@galerija-striegl.hr ili na broj mobitela: 099 2184376.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU