Izložba: IVANA TKALČIĆ OBITELJSKA MITOLOGIJA

IVANA TKALČIĆ

OBITELJSKA MITOLOGIJA

30.10. -10.11. 2018.

Gradska galerija Striegl

 

 

OTVORENJE IZLOŽBE:

utorak, 30/10/2018, 19,00 sati

u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 11, Sisak

Ivana Tkalčić pripada mlađoj generaciji suvremenih umjetnica koja svojim dosadašnjim radom i projektima kao i aktivnim sudjelovanjem na brojnim europskim rezidencijalnim programima zauzima posebno mjesto unutar suvremene umjetničke scene.

Izložbom u Gradskoj galeriji Striegl predstavlja se radovima koji su nastali u sklopu njenog ciklusa Obiteljska mitologija: ”Sjećanja” i ”Hvala na povjerenju” čija neka od važnih ishodišnih polja interesa kontinuiraju i u novijim video radovima pod nazivom ”Twilight zone, snapchat, camera, text to speech”, ”_new world” i ”Paradise Now_”. Ivana Tkalčić u svom radu obuhvaća različite načine izražavanja što je u sklopu ove izložbe najevidentnije kroz kompleksnost artikulacije pojedinih medija koje koristi – arhivski i dokumentacijski materijali, kolaži, objekti, video radovi. Ono što je Ivanino tematsko i sadržajno polje interesa u kontekstu izložbe je istraživanje ”utjecaja obitelji i genetičke obiteljske podloge na pojedinca te na formiranje prve percepcije o svijetu kroz obiteljska sjećanja, dok je drugi važan segment utjecaj novih tehnologija i društvenih mreža na percepciju pojedinca”.

U katalogu izložbe donosimo vam razgovor s umjetnicom s kojom je o njenom dosadašnjem radu, inspiracijama i koncepcijskim ishodištima kao i o izložbenom konceptu kojim se predstavlja u Sisku, razgovarala Ana Ugarković, također umjetnica iz Siska koja trenutno radi u polju umjetničkih istraživanja i kao vanjska suradnica Gradske galerije Striegl. Kustosica izložbe je Alma Trauber.

///

 

U sklopu izložbe, u subotu, 3/11/2018, s početkom u 11,00 sati, mag. ing. arh. Tajana Tkalčić održat će radionicu ”Mape obiteljskih odnosa” koja je namijenjena za sve zainteresirane od 16 godina starosti.

Cilj radionice je upoznavanje s arhetipima i simbolikom povezanom uz obiteljske odnose. Sudionici će osvijestiti arhetipe koji izranjaju iz njihove obiteljske prošlosti, a koji prožimaju i povijest društva u cjelini. Kroz praktičnu vježbu i prezentaciju biti će analizirani arhetipi te njihov utjecaj na podsvjesne obrasce ponašanja sudionika, a koji vode određenim odlukama te kroz njih kroje njihovu budućnost. Praktična vježba pomoći će sudionicima da nauče primijeniti to znanje u praksi. Radionica će završiti diskusijom.

 

Maksimalni broj sudionika radionice je 10 osoba, tako da molimo da se za sudjelovanje svi zainteresirani jave  na mail:

alma@galerija-striegl.hr ili na broj mobitela: 099 2184376.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU