Održan je seminar „Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj“

Održan je seminar

„Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj“

 

U Ponedjeljak 15. listopada 2018. u Klubu Doma HDLU održan je seminar „Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj“ koji se organizira u okviru EU projekta CreArt.

Cilj seminara bio je educirati umjetnike o mogućnostima njihovog djelovanja vezanog za pravni i porezni okvir. Govorilo će se o zakonu o umjetnicima koji je trenutno u pripremi, statusu umjetnika, o vrstama udruga i udruženja, o ugovorima i ugovornim obvezama, o autorskim pravima, poreznim obvezama umjetnika i načinu prodavanja umjetnina.

 

Govornici su bili stručnjaci iz navedenih područja iz Hrvatske Autorske Agencije, računovodstvenih i knjigovodstvenih servisa, Odvjetničkog ureda, Hrvatskog društva likovnih umjetnika te umjetnici. Redom dr. sc. Josip Zanki dopredsjednik HDLU-a, Miran Jurić voditelj pravno administrativne službe HDLU-a, Lara Ljubičić iz odvjetničkog društva HRASTE & PARTNERI, Maja Floreani direktorica Hrvatske Autorske Agencije, Đurđica Paić voditeljica Odjela za autorska i srodna prava u HAA, Zoran Drame vanjski suradnik HAA, računovotkinje Ružica Klarić i Jagoda Lušić te umjetnici Jasenko Rasol, Ivona Jurić, Martina Grlić i Stjepan Šandrk.

U želji za što kvalitetnijom edukacijom umjetnika, otvoren je mail creart.seminar@gmail.com na koji možete postavljati pitanja vezana za pravni i porezni okvir djelovanja vizualnih umjetnika u Hrvatskoj do 19. listopada.

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU