Održana je radionica “Fotografija kao skulpturalni materijal“

Održana je radionica “Fotografija kao skulpturalni materijal“

pod vodstvom umjetnika Kristiana Kožula i kustosice Lee Vene

u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u okviru Eu projekta CreArt

 

Od 17. do 20. listopada 2018. godine 3 hrvatske umjetnice i 10 umjetnika/ice iz gradova CreArt mreže sudjelovalo je na radionici “Fotografija kao skulpturalni materijal“ u Muzeju suvremene umjetnosti pod vodstvom umjetnika Kristiana Kožula i kustosice Lee Vene.

Sudjelovali su: Tjaša Kalkan (Zagreb), Petra Mrša (Zagreb), Ivana Tkalčić (Zagreb), Barbara Correia Andrez (Aveiro), Stefano Bucciero (Genoa), Ismael Garcia-Herrero (Valladolid), Zachary Gerald Mitlas (Clermont Ferrand), Anna Maria Kasprzak (Katowice), Audrius Kriauciunas (Kaunas), Simona Mancheva (Skopje), Xu Moru (Aveiro), Indre Urbonaite (Kaunas), Marta Paulina Zgierska (Lublin).

Radionica je bila usmjerena na upoznavanje sa suvremenom i multimedijalnom umjetnošću te je problematizirala odnos fotografije i skulpture, tj. korištenja fotografije kao skulpturalnog materijala. Kristian Kožul i Lea Vene su u sklopu prvog dijela radionice prezentirali različite umjetničke prakse, obuhvaćajući raspon od nekoliko generacija umjetnika kod kojih je prisutna upotreba fotografskog materijala. Sudionici su se upoznali s radovima umjetnika starije i srednje generacije, poput Ise Genzken i Ursa Fishera te mlađe generacije umjetnika poput tandema Pakui Hardware i Anuk Kruithof. Polaznici radionice su razrađivali koncept pojedinačnih radova te sudjelovali u zajedničkim i individualnim raspravama o mogućnostima primjene fotografije u svom vlastitom stvaralaštvu.

O CreArtu:

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

Foto: Damir Žižić

Organizator:

 

 

Partner:

 

 

U okviru projekta:

 

 

Uz potporu:

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU