• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Najavljujemo “Plati i nosi” prodajnu izložbu studenata likovnih akademija

Najavljujemo prodajnu izložbu studenata likovnih akademija

„Plati i nosi“

u Galeriji Bačva Doma HDLU

17.- 23. prosinca 2018.

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu najavljuju prodajnu izložbu studenata likovnih akademija „Plati i nosi“ koja će se održati u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već poznati ArtOmat – nekonvencionalan umjetnički sajam, od 17. do 23. prosinca 2018. godine.

U želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem studenata za razvoj svog stvaralaštva i naposljetku financijskom potporom mladim studentima, osmišljena je izložba “Plati i nosi” na kojoj će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog brijega.

Na realizaciju ovog projekta Hrvatsku poštansku banku potaknuo je uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja će ove godine održati svoje petnaesto izdanje na već poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Cash & Carry  je izložba koja je svoj žar zadržala uz organizacijski angažman studenata uz podršku profesora Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti.

„Plati i nosi“ organizira se na inicijativu Hrvatske poštanske banke, s ciljem da se svim studentima, bez obzira s koje akademije dolaze omogući ovakvo iskustvo.

Osim poticajnih mogućnosti za studente, izložba „Plati i nosi“ građanima omogućava kupnju kvalitetnih suvremenih umjetničkih radova, autora čije vrijeme dolazi, ali i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima. Hrvatska poštanska banka kao društveno odgovorna institucija podupire razne kulturne institucije i projekte, ali i samostalno osmišljava vlastite. Ovom idejom HPB želi potaknuti svoje klijente, poslovne partnere i sve ostale građane da kupuju djela mladih autora – studenata i da zajedno pokažemo da je moguće oživiti tržište umjetnina u Hrvatskoj.

Tijekom sedmodnevnog događanja posjetitelji će moći na licu mjesta po principu plati i nosi po prihvatljivim cijenama kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.

 

Radno vrijeme:

Otvorenje: 17. prosinca 2018., 20h – 23h

Dani u tjednu: od utorka, 18. do petka, 21.prosinca 2018., 14h – 20h

Subota, 22. prosinca 2018., 11h – 23h

Nedjelja, 23.prosinca 2018., 11h –18h

 

 

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU