Najavljujemo “Plati i nosi” prodajnu izložbu studenata likovnih akademija

Najavljujemo prodajnu izložbu studenata likovnih akademija

„Plati i nosi“

u Galeriji Bačva Doma HDLU

17.- 23. prosinca 2018.

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu najavljuju prodajnu izložbu studenata likovnih akademija „Plati i nosi“ koja će se održati u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već poznati ArtOmat – nekonvencionalan umjetnički sajam, od 17. do 23. prosinca 2018. godine.

U želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem studenata za razvoj svog stvaralaštva i naposljetku financijskom potporom mladim studentima, osmišljena je izložba “Plati i nosi” na kojoj će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog brijega.

Na realizaciju ovog projekta Hrvatsku poštansku banku potaknuo je uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja će ove godine održati svoje petnaesto izdanje na već poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Cash & Carry  je izložba koja je svoj žar zadržala uz organizacijski angažman studenata uz podršku profesora Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti.

„Plati i nosi“ organizira se na inicijativu Hrvatske poštanske banke, s ciljem da se svim studentima, bez obzira s koje akademije dolaze omogući ovakvo iskustvo.

Osim poticajnih mogućnosti za studente, izložba „Plati i nosi“ građanima omogućava kupnju kvalitetnih suvremenih umjetničkih radova, autora čije vrijeme dolazi, ali i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima. Hrvatska poštanska banka kao društveno odgovorna institucija podupire razne kulturne institucije i projekte, ali i samostalno osmišljava vlastite. Ovom idejom HPB želi potaknuti svoje klijente, poslovne partnere i sve ostale građane da kupuju djela mladih autora – studenata i da zajedno pokažemo da je moguće oživiti tržište umjetnina u Hrvatskoj.

Tijekom sedmodnevnog događanja posjetitelji će moći na licu mjesta po principu plati i nosi po prihvatljivim cijenama kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.

 

Radno vrijeme:

Otvorenje: 17. prosinca 2018., 20h – 23h

Dani u tjednu: od utorka, 18. do petka, 21.prosinca 2018., 14h – 20h

Subota, 22. prosinca 2018., 11h – 23h

Nedjelja, 23.prosinca 2018., 11h –18h

 

 

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU