NATJEČAJ ZA IZLOŽBU „ANIMUS“ U SKLOPU MANIFESTACIJE „SPLITSKI CVIT“ POVODOM DANA ŽENA 2019.

Izložba „Animus“ održat će se u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu od 1. 3. – 10. 3. 2019. u organizaciji udruge Naš kvart uz potporu HULU Splita i Grada Splita. Izložbu kurira povjesničarka umjetnosti Dora Derado u suorganizaciji s umjetnicom Ana Marijom Botteri te Milenom Mratinić, začetnicom projekta „Splitski cvit – žena je žena“.

TEMA IZLOŽBE

Ideja Animusa, odnosno kontraseksualnih muževnih kapaciteta unutar žene, u ovom kontekstu služi kao poticaj za introspekciju, umjetničko stvaralaštvo te otkrivanje potisnutih, skrivenih ili naprosto rijetko izraženih dijelova osobnosti žene. Jungova psihologija tumači Animus kao utjelovljenje klasičnih maskulinih osobina poput asertivnosti i agresivnosti, ali ujedno naglašava važnost integracije Animusa u Ego kako bi osoba, u ovom slučaju žena, izgradila potpunu, zaokruženu osobnost.

Proces umjetničke kreacije može omogućiti proučavanje, a potom i prihvaćanje različitih aspekata osobnosti, napose onih nesvjesnih i „maskulinih“, koji su bili odbačeni u prethodnim fazama osobnog, pa i umjetničkog razvoja. Radovi predstavljeni na izložbi „Animus“ prezentirat će privatne svjetove, surove emocije i nutarnje dileme njihovih kreatorica koje su se upustile u proces reintegracije ovih aspekata svoje osobnosti, a samim time se založile za vlastiti razvoj s ciljem dosezanja svog punog potencijala kao osobe i umjetnice, odnosno svog maksimuma u svakoj životnoj ulozi.

UVJETI ZA PRIJAVU

Uzevši u obzir narav i povod izložbe, Natječaj je namijenjen isključivo ženskim osobama, to jest likovnim umjetnicama bez obzira na korištene medije i likovne tehnike. Predlagateljica mora biti punoljetna i ispravo popuniti Obrazac za prijavu sukladno uputama za prijavu (ispod).

Kotizacija za sudjelovanje na izložbi iznosi 30 kn, a obvezu njenog plaćanja udruzi Naš Kvart će imati samo one predlagateljice koje budu uvrštene u program izložbe. Daljnje upute za plaćanje bit će poslane putem e-maila zajedno s obavijesti o prihvaćanju rada/ova na izložbu.

UPUTE ZA PRIJAVU

Prijave se vrše isključivo putem online obrasca na sljedećoj poveznici: PRIJAVNI OBRAZAC

Svaka predlagateljica može aplicirati maksimalno dva rada. Za svaki rad je potrebno ispuniti zasebni obrazac.

Prijave u kojima nisu ispunjena sva obvezna polja, koja se ne pridržavaju istaknutih uputa uz polja, uz koje nije priložena potrebna dokumentacija ili koje su poslane nakon zadanog roka smatrat će se nevažećima i neće se uzeti u razmatranje.

Rok za prijavu: 21. 1. 2019. u 23:59.

Nakon što povjerenstvo razmotri pristigle potpune prijave, predlagateljice koje budu uvrštene u program bit će osobno obaviještene putem datog kontakta iz Obrasca za prijavu dana i to do 1. 2. 2019. Istim putem će biti poslane i daljnje upute, uključujući upute za plaćanje kotizacije za sudjelovanje.

Financiranje izložbe: Organizacija, priprema i izlaganje na izložbi je volonterske naravi, odnosno nema predviđenih autorskih honorara. Tijekom priprema će se tražiti financijska potpora u vidu donacija od više ustanova i tvrtki, a plaćanjem kotizacije u iznosu od 30 kn, svaki sudionik će također poduprijeti izložbu. Sve financije će biti usmjerene na promociju izložbe u vidu dizajna i tiska plakata i kataloga te organiziranja prigodnog domjenka za otvaranje izložbe. Troškove produkcije i opreme umjetničkih radova, transporta radova i putne troškove svi sudionici snose sami.

Kontakt: Za sve dodatne informacije vezane uz Natječaj, možete se obratiti e-mailom na adrese: derado.dora@gmail.com i/ili ambotteri@gmail.com

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU