NAJAVA “Moć zapažanja” Ivana Tudeka u Galeriji SC!

Otvorenje izložbe ”Moć zapažanja” umjetnika Ivana Tudeka održat će se u srijedu, 27. veljače u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložbu možete pogledati do 16. ožujka. Galerija SC otvorena je radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

“Moć zapažanja” nudi radove koji donose lagani iskorak u autorovu stvaralaštvu: riječ je o skulpturalnim asamblažima i digitalnim fotografijama u kojima se umjetnik ponovno poigrava materijalima koji kameleonski prikrivaju svoja istinska svojstva, samo što se sad „opipljiv“ svijet nekadašnjih instalacija očituje kroz „set up scenografije“ fotografija ili reljefne efekte asamblaža sad uokvirenih u pleksiglase. Izložba se može protumačiti kao svojevrstan „kabinet čudesa“ zbog edukativnog karaktera koji pruža i preciznosti kojom Tudek secira pojavnost, poput vulkana (koji je zapravo kolač) ili gljiva, dinja, šljiva i lubenica nastalih u stiroduru, koje neodoljivo imitiraju prave gljive i voćke. Ovdje dakle sve simulira nešto drugo, i ništa nije onakvo kakvim se doima. Tako je i sa samim „zidom“ Galerije SC-a, pozadinom na kojoj radovi vise. Tudek ga „izvlači“ na sliku i u prvi plan, ali smještajući ga u dno prostorije tako da nam pojača klaustrofobični osjećaj da zapravo – nema dalje. (iz predgovora, Neva Lukić)

Ivan Tudek rođen je 1983. godine u Zagrebu. 2010. godine diplomirao je na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi izv. prof. Damira Sokića. Do sada je ostvario tridesetak samostalnih izložbi te sudjelovao na pedesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.  Boravio je na nekoliko međunarodnih rezidencija. Neka od djela otkupio mu je Muzej suvremene umjetnosti Istre u Puli. Autor je javne skulpture Torba, na rivi u Vrsaru i nekoliko autorskih slikovnica u izdanju nakladničke kuće Mala zvona te ilustrator slikovnice Neve Lukić u nakladi Semafore iz Zagreba. Član  je HDLU-a Zagreb.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU