NAJAVA Otvoreni petak – studio izložbu u HDLU rezidenciji u Leipzigu!

Otvoreni petak – studio izložbu u HDLU rezidenciji u Leipzigu!
Tijekom zadnjih mjesec i pol, dvoje umjetnika Alma Trtovac i Nenad Jalšovec boravili su i stvarali u HDLU rezidenciji u Leipzigu. Uskoro nas napuštaju, no prije nego što se pozdravimo, pozivaju vas na prezentaciju radova nastalih tijekom njihovog rezidencijalnog boravka u Hafenkombinat Leipzig, studio 12.

Studio će biti otvoren za javnost uz prisustvo umjetnika sutra 22.3.2019. u terminu 18 – 23 sati.

O UMJETNICIMA:

Nenad Jalšovec rođen je 1972. u Čakovcu. Diplomirao je Vizualne komunikacije pri Arhitektonskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu. Njegovi su radovi primarno orijentirani na eksperimentalni i spekulativni dizajn, te game dizajn. Izlagao je na brojnim dizajnerskim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu, kao što su: Croatian Contemporary Design – In a Nutshell (Bruxelles 2012,

Helsinki 2014, Vienna 2018), Design and New Media – Croatian context (Zagreb 2011),

BIO – Biennial of Industrial Design (Ljubljana 2010), Croatian Design Biennial (Zagreb

2006, 2008, 2010, 2018).
Nenad je član Hrvatskog društva vizualnih umjetnika – HDLU te Hrvatskog dizajnerskog društva – HDD.

Živi i radi u Zagrebu. Aktivno se bavi crtanjem urbanih motiva i ljudi na raznim lokacijama. Serija radova “Placeholders”, djelomično izvedena tijekom ove rezidencije, njegov je prvi izlet u slikarstvo.

sketch-stream: https://www.flickr.com/photos/131155199@N07/

Kontakt: nenad.jalsovec@gmail.com

Alma Trtovac rođena je 1988. godine u Zagrebu. 2012. godine završava diplomski sveučilišni studij slikarstva pri Akademiji likovnih umjetnosti U Zagrebu, u klasi profesora Zoltana Novaka. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Izlagala je na pet samostalnih i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Rijeka, Šibenik, Bjelovar, Beč, Sofia, Dresden),te gostovala na umjetničkim rezidencijama u Beču (2010), Parizu (2014) i Kaunasu (2017).

Bavi se slikarstvom i multimedijalnom umjetnošću. Neke od glavnih tema i pitanja koje problematizira u svojim radovima obuhvaćaju osvješćivanje te prikazivanje heterogenosti i slojevitosti opsega pojma percepcije stvarnosti i realnosti.

Biografija i portfolio dostupni na  www.almatrtovac.com

Kontakt: alma.trtovac.zg@gmail.com

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt će trajati od rujna 2018. dio rujna 2019. te će uključivati boravak u Leipzigu devet grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju. Projekt će završiti velikom grupnom izložbom svih rezidenata u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu u listopadu 2019. godine.

Osim boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju njihovog boravka, te dvije izložbe hrvatskih i leipziških umjetnika u izložbenim prostorima u Leipzigu. Projektu će se priključiti i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji će izvesti  istraživački rad pod mentorstvom rezidenata.  Na kraju projekta, održat će se izložba leipziške slikarske scene u Galeriji Bačva u okviru 5. bijenala slikarstva.

ORGANIZATOR:

 

 

 

PARTNER:

 

 

 

GENERALNI POKROVITELJ

 

 

 

UZ POTPORU:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU