54. zagrebački salon – poziv na “Otvoreni termin”

Poziv umjetnicima, kustosima, kritičarima, radnicima u kulturi i stručnoj javnosti

U okviru 54. zagrebačkog salona u prostoru galerije Bačva Marko Tadić inscenirao je instalaciju „Ostaci/Anticipacija događaja“ kao moguće mjesto odvijanja diskurzivnog programa. Prostor je zamišljen kao otvoreno mjesto razgovora, kritičke refleksije i govora o umjetnosti, i služi kao mjesto realizacije popratnog programa.

Budući da se velik dio refleksije suvremene umjetnosti, zbog nedostatka platformi (časopisi, revije, radio i TV emisije…), svodi na komentare na različitim društvenim mrežama i neformalnim druženjima, želimo kontekst Zagrebačkog salona otvoriti stručnoj javnosti, kolegama i umjetnicima kao zajednički prostor gdje je moguća direktna razmjena različitih mišljenja.

Prostor se otvara javnosti na korištenje tijekom trajanja Zagrebačkog salona za različite prezentacijske formate – razgovore, diskusije, prezentacije, komentare, čitanja, performanse…

Pozivamo sve zainteresirane – umjetnike, kustose, kritičare, kulturne radnike i drugu zainteresiranu stručnu javnost, da se jave s prijedlogom programa koji žele realizirati tijekom Zagrebačkog salona.

Prijave s kratkim opisom prijedloga, terminom te osnovnim tehničkim/praktičnim zahtjevima (trajanje, način izvedbe…) možete poslati na adresu andela.hdlu@gmail.com

Poželjno je da se prijedlozi referiraju na neke temeljne odrednice i kontekste kojima se bavi 54. zagrebački salon – Bez anestezije (pitanja umjetničke produkcije, nasljeđe i perspektive Salona, odnos umjetnosti i društva, relacije koje se stvaraju između umjetničkog djela, institucija i publike…), a integralan tekst možete pronaćI OVDJE

Ovaj program zamišljen je kao otvoreno javno mjesto s brzim i kratkoročnim izmjenama, te nije predviđen budžet za realizaciju, a HDLU će u okviru svojih mogućnosti, pružiti tehničku, logističku i organizacijsku podršku pri realizaciji predloženog projekta te pripremiti najave i promociju predloženih programa.

Prijedloge će pregledavati tim Zagrebačkog salona (Branka Benčić, Tevž Logar i Ivana Andabaka) te tjedno odlučivati o projektima. Za ovaj program nije predviđen rok, već se realizira do popunjenosti termina.

Za otvoreni termin predviđeni su sljedeći termini:

  • 11.4. (četvrtak) od 17-19h
  • 17.4. (srijeda) od 17-19h
  • 24.4. (srijeda) od 17-19h

U pojedinom tjednom terminu u trajanju dva sata moguć je različit broj događaja obzirom na njihove trajanje.

54. zagrebački salon ostaje otvoren do 5. svibnja 2019.

ULAZNICE:

20 kn za građanstvo
10 kn za učenike, studente i umirovljenike
10 kn za grupe (više od pet osoba; cijena po osobi)
Besplatno za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH i HND te studente Akademije likovnih umjetnosti i studente Filozofskog fakulteta smjera povijest umjetnosti, uz predočenje važećih isprava.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU