DANILO STOJANOVIĆ – I WAS MOVED BY THE WINDS OF THE PAST

DANILO STOJANOVIĆ

I WAS MOVED BY THE WINDS OF THE PAST

Galerija Karas
27.03. – 7. 04. 2019. 

 

srijedu, 27. ožujka 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika  Danila Stojanovića pod nazivom I Was Moved by the Winds of the Past

Na izložbi u Galeriji Karas Danilo Stojanović će se predstaviti serijom slika.

“Slike koje predstavljam na ovoj izložbi zamišljene su kao presjek posljednje četiri godine intenzivnog slikarstva i eksperimentiranja. Različitih formata i tematika, platna uvijek sadrže nekakvu auru melankolije i romanticizma, ljudska figura je prisutna u tragovima, dok pejzaž i mutni kolorit kao i minuciozna obrada slikarske površine dolaze u prvi plan.(…)

Iako se možda na prvi pogled ne bi reklo, nikada ništa nije planski određeno, već se u nastajanju konstantno mijenja. Inspiraciju crpim iz različitih izvora, naročito iz rane gotičke literature, znanstvene fantastike 40-ih i 50-ih godina, arhivskih fotografija, znanstvenih ilustracija. Nadam se da moji radovi odišu nekim drugim vremenom, misterioznim i usamljenim, u kojemu su ljudi gledali iznad horizonta. ”

Iz umjetnikove izjave o radu, Danilo Stojanović

Izjava o radu

 

BIOGRAFIJA UMJETNIKA

Danilo Stojanović rođen je u Puli 1989. godine. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli (2004./2008., slikarski smjer) 2009. godine upisuje slikarski smjer na katedri profesora Carla Di Raca na Akademiji likovnih umjetnosti (Accademia di Belle Arti) u Veneciji gdje 2013. završava poslijediplomski studij slikarstva. Iste je godine sudjelovao u osnivanju umjetničkog kolektiva Fondazione Malutta u kojem još uvijek aktivno djeluje. Na istoj Akademiji magistrira slikarstvo (cum laude, 110/110) 2017. godine te tako stječe status akademskog slikara. Izlagao je na skupnim izložbama u Italiji (Galerija Monitor, Rim; Spazio Buonasera, Torino; Magazzino del Sale, Venecija; Studio Tommaseo, Trst; Galerija A+A, Venecija; Il Crepaccio, Milano). Živi i radi na relaciji Venecija – Pula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri – pet: 15 – 20 | Sub i ned: 10 – 13
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba ostaje otvorena do 7. 04. 2019.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU