IZLOŽBA NAGRAĐENIH AUTORA 51. ZAGREBAČKOG SALONA: VLASTA ŽANIĆ I GORAN ŠKOFIĆ ‘’S DRUGE STRANE’’

IZLOŽBA NAGRAĐENIH AUTORA 51. ZAGREBAČKOG SALONA:
VLASTA ŽANIĆ I GORAN ŠKOFIĆ ‘’S DRUGE STRANE’’
Galerija PM
26.3.-5.5.2019.

Paralelno s trajanjem 54. zagrebačkog salona u galeriji Proširenih medija (PM), 26. ožujka 2019. s početkom u 20.15 sati bit će otvorena Izložba nagrađenih autora 51. zagrebačkog salona: Goran Škofić i Vlasta Žanić ‘’S druge strane’’.  Prema odluci odbora za dodjelu nagrade Goranu Škofiću, za rad Na plaži i Vlasti Žanić, za rad Pravo glasa, dodijeljene su dvije jednakovrijedne Grand Prix nagrade 51. zagrebačkog salona.

Na izložbi u galeriji PM, umjetnici će s predstaviti zajedničkim radom koji će se sastojati od performansa koji će biti održan na danu otvorenja dok će do kraja trajanja izložbenog razdoblja u galeriji PM biti postavljena multimedijalna instalacija temeljena na video zapisima samog performansa.

(…) Ideja o nastanku zajedničkog djela/izvedbe proizašla je tako ujedinjenjem umjetničkih stremljenja Vlaste Žanić i Gorana Škofića na dvije razine: na prvoj razini nadovezale su se i stopile različite umjetničke prakse i specifičnosti njihovih radova, a na drugoj nastavili narativi djela nagrađenih na 51. zagrebačkom salonu. U tom kontekstu nastao je rad S druge strane. Kao što je i naznačeno samim nazivom, rad je na više razina dvostruko određen pa je tako dvojnost utjelovljena i u samoj strukturi djela. Jedan dio rada se sastoji od performansa koji će biti izveden na otvorenju ovog Salona i u kojemu će stotinjak izvođača u kružnom prostoru Galerije PM hodati neprestano, u istom smjeru, dok će posjetitelji performans moći gledati kroz prolaz koji se nalazi između Galerija Prsten i PM. Prostor Galerije PM monumentalnom povorkom – prostorno izdvojenom i vidljivom samo u segmentima iz različitih perspektiva promatrača – pretvara se tako u drugi prostor, prostor izvedbe, transformacije iz svakodnevnog u umjetničko, mjesto (druge) simboličke razine.

Drugi dio rada predstavlja preslika stvarnosti performansa, videoinstalacija projicirana na platno postavljeno u istom prolazu između galerija, koja će biti postavljena nakon otvorenja i koja će prikazivati u prirodnoj veličini i stvarnom mjerilu prostora snimku istog događaja, u jednakom kadru kao što su ga promatrači na otvorenju mogli vidjeti. (…)

Iz predgovora Patricie Počanić

 

Tekst predgovora – Patricia Počanić
Biografije umjetnika

 

Organizator:

Uz potporu:

 

RADNO VRIJEME GALERIJA
srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja: 10 – 18 h

ponedjeljkom, utorkom i blagdanima (21. i 22. ožujak, 1. svibanj) – zatvoreno

 

ULAZNICE:
20 kn za građanstvo
10 kn za učenike, studente i umirovljenike
10 kn za grupe (više od pet osoba; cijena po osobi)
Besplatno za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH i HND te studente Akademije likovnih umjetnosti i studente Filozofskog fakulteta smjera povijest umjetnosti, uz predočenje važećih isprava.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

 

HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU