Rezultati natječaja CreArt seminara za kustose, Italija

Rezultati natječaja CreArt seminara za kustose u Genovi, Italija

Na natječaj za sudjelovanje na seminaru za kustose u Italiji pristiglo je ukupno 37 prijava, odabrano je 15 umjetnika, ponosni smo što se među njima nalaze i tri kustosice iz Zagreba.

Daniela Bilopavlovic Bedenik, Maja Flajsig i Neva Lukic   

Čestitamo odabranim kustosima/icama, posebice Danieli, Maji i Nevi te zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Daniela Bilopavlović Bedenik, diplomirana je povjesničarka umjetnosti i etnologinja. Viša je kustosica Zbirke marginalne umjetnosti  i Odjela za pedagošku djelatnost zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.  Bavi se istraživanjem  marginalne umjetnosti, te radi na njezinoj vidljivosti i prezentaciji unutar i izvan institucionalnih okvira. Iza sebe ima niz edukativnih projekata, radionica i izložbi. U svakodnevnom je kontaktu s publikom, radi na osmišljavanju i provođenju edukativnih programa, s naglaskom na posebne programe koji uključuju marginalne skupine posjetitelja. Uživa u radu s djecom koja su njezina glavna inspiracija, a ističu se njezini umjetničko-edukativni i inkluzivni programi i akcije.  Živi i radi u skladu s motom „umjetnost dostupna svima“.
Maja Flajsig studentica je druge godine diplomskog studija povijesti umjetnosti i etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izlagala je na više znanstvenih, stručnih i studentskih konferencija iz područja povijesti umjetnost i kulturne antropologije u Zagrebu, Splitu i Beogradu. Svojim istraživanjima pristupa interdisciplinarno, a ona se tiču vizualne antropologije, umjetnosti u javnom prostoru i društveno angažiranih praksi. Kao nezavisna kustosica i autorica predgovora i stručnih tekstova surađivala je na izložbama, projektima i terenskim istraživanjima u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji i Švicarskoj. Piše za portale Kulturpunkt i Suvremena hrvatska fotografija. Članica je Udruge vizualnih antropologa Vizantrop i udruge 4 grada Dragodid koja se bavi očuvanjem suhozidne baštine.

Neva Lukić magistrirala je povijest umjetnosti u Zagrebu i Leidenu u Nizozemskoj. Aktivna je kao kustosica, književnica i likovna kritičarka ponajviše u Hrvatskoj i Nizozemskoj. Kao kustosica surađivala je s različitim institucijama i neprofitnim organizacijama (HDLU- Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Zagreb, MLU- Muzej likovnih umjetnosti,  Osijek, Muzej moderne i suvremene umjetnosti – Rijeka, Waag Society-  Amsterdam, Arti et Amicitiae – Amsterdam, See Lab – Den Haag, itd.). Redovito piše za art magazin Konturu i član je internacionalnog udruženja likovnih kritičara AICA. Sudjelovala je u različitim rezidencijama i programima od kojih su posljednji – Het Wilde Weten u Rotterdamu (2018.) i kustoski program What Could/Should Curating Do u Beogradu (2018.) za koji je dobila stipendiju Mondriaan fondova iz Nizozemske.

Odabranim kustosima osigurat će se:

  • Putni troškovi u visini do 600 eura;
  • Troškovi smještaja;
  • Troškovi hrane (od 21. do 23. ožujka).

Organizatori:

 

 

U okviru projekta:

Uz potporu:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU