IZLOŽBA: VLASTA PASTUOVIĆ ALEKSIĆ “PISMA IZ PARKA”

“PISMA IZ PARKA”

VLASTA PASTUOVIĆ ALEKSIĆ

Petak, 12.4.2019. u 19h 

Galerija Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić 

Izložba ostaje otvorena do 30.4.2019. 

U svečanom dijelu programa sudjeluje pjesnikinja Zorica Krističević, autorica neobjavljene zbirke proze „Pisma iz parka“, koja će izvesti dramski perfomans na temu proznog teksta iz istoimene zbirke pod nazivom „Saće“. Koreografiju potpisuje plesni pedagog Žak Valenta.

Vlasta Pastuović Aleksić, rođena je 1963. godine u Sisku. Završila je preddiplomski sveučilišni studij slikarstva (dipl. slik.) 2015. godine na College of Visual Arts (Arthouse) u Ljubljani, a 2016. i diplomski sveučilišni studij slikarstva (mag.lik.umj.) u klasi prof. Mladena Jernejca i prof. Matic Kosa. Izlagala je na velikom broju skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, USA). Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika,  Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina– Kerameikon i Udruge diplomanata i prijatelja Učiteljskog fakulteta u Zagrebu AMAC – UFZG. Vodi tečajeve crtanja i slikanja za djecu i odrasle u Zaprešiću i Zagrebu. Trenutno studira na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku za obrazovne studije. Živi u Zaprešiću.

„Vlastini radovi evociraju formu sketchbooka – vizualnoga dnevnika vlastitih misli. Autoričini kolaži spremnici su, arhivi motoričkog, vizualnog te mentalnog zapisivanja i procesuiranja prepoznatoga podražaja, danog, perceptivno osviještenog i priželjkivanog trenutka. Osjetila detektiraju i izvlače zaboravljene misli i sjećanja poput onih proisteklih iz memorije djetinjstva.“ (iz predgovora Paule Bučar)

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU