POZIV NA DODJELU NAGRADA I PROMOCIJU KATALOGA 54. ZAGREBAČKOG SALONA

U ponedjeljak, 29. travnja u 18.00 h, u Domu HDLU bit će održana svečana dodjela nagrada i promocija kataloga 54. ZAGREBAČKOG SALONA – BEZ ANESTEZIJE.

 

NAGRADE 54. ZAGREBAČKOG SALONA

Program 29. travnja započinje proglašenjem i dodjelom Grand Prix nagrade 54. zagrebačkog salona. Uz potporu Gradske skupštine Grada Zagreba bit će dodijeljena Grand Prix nagrada 54. zagrebačkog salona u iznosu od 15.000,00kn

Odbor za dodjelu nagrada dodijelit će i Nagradu za mladog umjetnika, koja uključuje rezidencijalni boravak na Cité internationale des arts u Parizu.

Odbor za dodjelu nagrada 54. zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti djelovao je u sastavu: Iva Rada Janković, David Maljković, Sabina Sabolović, Josip Zanki, Dino Zrnec.

 

NAGRADE MUZEJA:

Stručno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb dodijelit će MSU nagradu, koja uključuje samostalnu izložbu u MSU u 2022. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Stručno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti dodijelit će MMSU nagradu, koja uključuje samostalnu izložbu u MMSU u 2022. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Stručno vijeće Galerije umjetnina Split dodijelit će Nagradu Galerije umjetnina Split, koja uključuje samostalnu izložbu u Galeriji umjetnina Split u 2022. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Stručno vijeće Umjetničke galerije Dubrovnik dodijelit će Nagradu Umjetničke galerije Dubrovnik, koja uključuje samostalnu izložbu u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u 2022. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti.

Ove godine članovi Stručnog žirija u sastavu Silva Kalčić, Sandra Križić Roban i Anita Zlomislić dodjeljuju HS AICA pohvalu.

 

PROMOCIJA KATALOGA

Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 54. zagrebačkog salona koji će obuhvaćati Izložbu nagrađenih autora 51. zagrebačkog salona: Vlasta Žanić i Goran Škofić. Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić, dok je urednica kataloga Nika Šimičić

 

ZAGREBAČKI SALON

Zagrebački salon je jedna od najstarijih kolektivnih hrvatskih domaćih izložaba recentnog vizualnog izričaja. Godine 1965. utemeljila ga je Skupština grada Zagreba. Od 1976. godine na izložbi se u trijenalnom ritmu izmjenjuju različite likovne discipline: vizualna umjetnost, primijenjena umjetnost i dizajn, te arhitektura. Naizmjence ga organiziraju Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Udruženje hrvatskih arhitekata.

Detaljnije o 54. zagrebačkom salonu saznajte ovdje.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU