IZLOŽBA: HANA LUKAS MIDŽIĆ I IVANA GAGIĆ KIČINBAČI Osobne (s)tvari_grafike i skulpture / Personal Matter(s)_Graphics and Sculptures

Hana Lukas Midžić
Ivana Gagić Kičinbači

Osobne (s)tvari_grafike i skulpture
Personal Matter(s)_Graphics and Sculptures

8. 5. – 20. 5. 2019.

ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi / ŠPUD

“Ivana i Hana slažu i superponiraju platoe znanja, vizualne simbolike, platoe – kako bi rekao veliki pokojni francuski teoretičar suvremene kulture Gilles Deleuze u knjizi ”Tisuću platoa” – građanskog oblikovanja stvarnosti i platoe nadanja i vjere u moć umjetnosti i vjere u čisti umjetnički čin. To je u biti mreža nepresušnih i minucioznih promišljanja, konstruiranje značenja, i analiza čovjeka, za čovjeka, u svoj kompleksnosti njegova postojanja i opstanka. Obje stvaraju modernistički, pa i na tragu neo i post avangardnih istraživanja izražajne forme ne bi li poentirale značenje. Odmiču se od mimesisa i tragaju za čistim duhovnim supstratom samostalnog odraza kozmičke svijesti.”

Doc. dr. sc. Enes Quien, prof.

 

Ivana Gagić Kičinbači
www.ivanagagickicinbaci.com.hr

Rođena je 1980. godine u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom Nives Kavurić-Kurtović proučava fenomen crteža te usavršava grafičke tehnike osobito tehniku litografije. Za rad je nagrađivana Pohvalama Akademije likovnih umjetnosti i Vijeća Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2003. godine na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ante Kuduza. 2007. magistrirala je na poslijediplomskom studiju slikarstva pri Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn u Ljubljani. Radi kao predavač na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Katehetskom institutu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Dobitnica je nagrade za grafiku na međunarodnoj izložbi likovnih radova sveučilišnih nastavnika u sklopu međunarodne konferencije EMEE 2012. u Opatiji. Sudionica je brojnih žiriranih međunarodnih grafičkih natjecanja i bijenala u tradicionalnim i suvremenim grafičkim disciplinama. Izlagala je na samostalnim izložbama i stotinjak skupnih izložbi u domovini i Europi (Velika Britanija, Španjolska, Njemačka, Bugarska, Francuska), Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika – HDLU-a.

Hana Lukas Midžić
hanalukasm@gmail.com

Hana Lukas Midžić rođena je 1980. godine u Splitu. Diplomirala je kiparstvo u klasi prof. Šime Vulasa na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. godine. Svoje polje interesa u umjetnosti nalazi i gradi kao vizualna umjetnica ponajprije u kiparstvu i ilustraciji, a zatim i interdisciplinarnim formama koje uključuju oblik, materijal, znak, riječ i/ili pokret. Zato rado surađuje sa suvremenim plesačima i umjetničkim organizacijama koje se bave inovativnim umjetničkim praksama. Hana iza sebe ima nekoliko samostalnih i skupnih izložbi te par objavljenih kniiga (zbirku kratkih priča o kiparstvu i slikovnice za djecu). Samostalna je umjetnica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU-a i Hrvatske udruge likovnih umjetnika HULU Split. Surađuje s nekoliko centara za kulturu u Zagrebu s naglaskom na pedagoškom radu kroz razne likovne radionice za djecu i odrasle.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU