IZLOŽBA : SANJA FALIŠEVAC Sanjine ruke

SANJA FALIŠEVAC

SANJINE RUKE

Izložba skulptura u Kući Šenoa
8.5.2019. – 8.6.2019.

Proljeće u Kući Šenoa donosi nove zanimljive događaje, a središnji dio našeg programa svakako zauzima izvanredna izložba skulptura Sanje Fališevac “Sanjine ruke” čije će se svečano otvorenje održati 8. svibnja u 18:00h u Ulici Ive Mallina 27.

Izložba će na jednom mjestu okupiti 15 skulptura Sanjinog opusa nastalih u periodu od 2016. do 2019. godine. Iako Sanjini radovi nisu specifično izvedeni za interijere Kuće Šenoa, oni su u određenom segmentu inspirirani Augustovim djelima (“Čuvaj se Senjske ruke” i “Kameni svatovi”) i u sebi nose mogućnost rekreacije idejnih spona s davnim Šenoinim dobom, ali i s počecima artikulacije visoke, institucionalne i akademske kulture na nacionalom nivou. Postavljene na stolu i kredencima u primaćem salonu ili na radnom stolu u studijskoj atmosferi knjižnice Kuće Šenoa, keramoskulpture mekano uranjaju u splet materijalnih tekstura i stilskih oblika uporabnih predmeta i namještaja čije nas nasumične pojedinosti vraćaju u prošlost, u vrijeme art decóa, u kasne 1920-te godine kada je kuća izgrađena.

Požežanka Sanja Fališevac (1965.) školovala se u Zagrebu zbog svoje osobitosti kao gluhoslijepa osoba. Modeliranjem se počela baviti još u ranijoj dobi kada je njen talent prepoznala nastavnica likovnog odgoja. Sanjinu sklonost prema modeliranju kasnije je uvidjela i proslavljena hrvatska akademska kiparica Nada Orel koja joj ukazuje na mogućnost profiliranja u smjeru umjetničkog stvaralaštva nakon čega Sanja upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te specijalizira keramiku i tehniku tkanja. Iako Sanja nikada nije upisala Likovnu akademiju kroz prijašnji i kasniji individualni rad s akademskim kiparima Nadom Orel i Želimirom Janešom dobila je mentorsku poduku akademskog prosedea te izvježbala modelacijsku okretnost izvedbe u zadatcima studiranja živih modela.
Trideset godina stvaralaštva je iza Sanje, a na nama je samo da se divimo njenim radovima i upijamo priče skulptura koje će svoje ponosno mjesto zauzeti u prostorijama Kuće Šenoa od 8. svibnja do 8. lipnja.

U sklopu izložbe bit će organizirane dvije keramičarske radionice u vrtu Kuće Šenoa: 18.5.2019. i 1.6.2019. u 11:00h.
Radionice su besplatne, a vodit će ih Sanja Fališevac.
Zbog ograničenosti broja polaznika potrebna je prethodna najava na broj 091 7555 388 ili e-mail: kuca@senoa.eu

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU