IZLOŽBA : SANJA FALIŠEVAC Sanjine ruke

SANJA FALIŠEVAC

SANJINE RUKE

Izložba skulptura u Kući Šenoa
8.5.2019. – 8.6.2019.

Proljeće u Kući Šenoa donosi nove zanimljive događaje, a središnji dio našeg programa svakako zauzima izvanredna izložba skulptura Sanje Fališevac “Sanjine ruke” čije će se svečano otvorenje održati 8. svibnja u 18:00h u Ulici Ive Mallina 27.

Izložba će na jednom mjestu okupiti 15 skulptura Sanjinog opusa nastalih u periodu od 2016. do 2019. godine. Iako Sanjini radovi nisu specifično izvedeni za interijere Kuće Šenoa, oni su u određenom segmentu inspirirani Augustovim djelima (“Čuvaj se Senjske ruke” i “Kameni svatovi”) i u sebi nose mogućnost rekreacije idejnih spona s davnim Šenoinim dobom, ali i s počecima artikulacije visoke, institucionalne i akademske kulture na nacionalom nivou. Postavljene na stolu i kredencima u primaćem salonu ili na radnom stolu u studijskoj atmosferi knjižnice Kuće Šenoa, keramoskulpture mekano uranjaju u splet materijalnih tekstura i stilskih oblika uporabnih predmeta i namještaja čije nas nasumične pojedinosti vraćaju u prošlost, u vrijeme art decóa, u kasne 1920-te godine kada je kuća izgrađena.

Požežanka Sanja Fališevac (1965.) školovala se u Zagrebu zbog svoje osobitosti kao gluhoslijepa osoba. Modeliranjem se počela baviti još u ranijoj dobi kada je njen talent prepoznala nastavnica likovnog odgoja. Sanjinu sklonost prema modeliranju kasnije je uvidjela i proslavljena hrvatska akademska kiparica Nada Orel koja joj ukazuje na mogućnost profiliranja u smjeru umjetničkog stvaralaštva nakon čega Sanja upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te specijalizira keramiku i tehniku tkanja. Iako Sanja nikada nije upisala Likovnu akademiju kroz prijašnji i kasniji individualni rad s akademskim kiparima Nadom Orel i Želimirom Janešom dobila je mentorsku poduku akademskog prosedea te izvježbala modelacijsku okretnost izvedbe u zadatcima studiranja živih modela.
Trideset godina stvaralaštva je iza Sanje, a na nama je samo da se divimo njenim radovima i upijamo priče skulptura koje će svoje ponosno mjesto zauzeti u prostorijama Kuće Šenoa od 8. svibnja do 8. lipnja.

U sklopu izložbe bit će organizirane dvije keramičarske radionice u vrtu Kuće Šenoa: 18.5.2019. i 1.6.2019. u 11:00h.
Radionice su besplatne, a vodit će ih Sanja Fališevac.
Zbog ograničenosti broja polaznika potrebna je prethodna najava na broj 091 7555 388 ili e-mail: kuca@senoa.eu

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU