NATJEČAJ sudjelovanje na natječaju za ilustracije “Knjige naših ulica”

Udruga Lastin rep u partnerstvu s Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba, udrugom Pozor te Hrvatskim čitateljskim društvom pokrenula je 01.12.2018. projekt “Knjige naših ulica“ u zagrebačkom naselju Botinec.

Projektom se intenzivira sudjelovanje zajednice u kulturnom životu i stvara put do estetske i kulturne nadogradnje naselja Botinec. Specifičnost Botinca i inspiracija za projekt leži u činjenici da su njegove ulice nazvane po junacima i djelima iz hrvatske književnosti. Tako neke ulice nose naziv Velog Jože, Pere Kvržice, Šegrta Hlapića, Zlatarova zlata, Dunda Maroja i sl (https://knjigenasihulica.eu/nase-ulice/). Ti nazivi poslužit će kao inspiracija umjetnicima prema čijim će se ilustracijama izraditi i u naselju postaviti trajne ulične ploče s ilustriranim temama književnih djela. Svakom autoru, bit će dodijeljena jedna ulica; za 29 ulica, 23 autora će biti odabrano putem natječaja, a ostalih 6 autora doći će na poziv organizatora. Također će se postaviti  središnja informativna ploča nazvana „Knjigovid“ s planom naselja i ilustracija. Svaka ploča bit će označena s QR kodom kojim će se pomoću mobilnih uređaja moći pristupiti do video uradaka o umjetnicima i djelima.

Odabrane ilustracije bit će izložene u Etnografskom muzeju u Zagrebu, a izložbu će pratiti i tiskani katalog.

Više o projektu na https://knjigenasihulica.eu i FB Knjige naših ulica

Ovim projektom potaknut će se stvaralaštvo i povećati uključenost građana u lokalnoj zajednici, njihov pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima, te pružiti primjer dobre prakse u sudioničkom upravljanju u kulturi drugim zajednicama. Oplemenjujući prostor u kojem živimo dajemo jasan primjer brige za okolinu namijenjen prije svega mlađim naraštajima, a zatim i svim stanovnicima RH.

Pozivaju se likovni umjetnici da se odazovu na natječaj “Knjige naših ulica”.

Detalje o natječaju pronađite OVDJE.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU