NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA IZLOŽBI „Tehno-iluzija“ U KAUNASU

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA
IZLOŽBI U KAUNASU

„Tehno-iluzija“

 LITVA 11.09.2019.

u okviru EU projekta CreArt

 

 

Otvoren je natječaj za 2 umjetnika iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) od kojih jedan mora biti iz Grada Kaunasa, za izložbu „Tehno-iluzija“ Kaunasu  11. 09. 2019. u galeriji “Ars et mundus”

 UMJETNIKU ĆE BITI OSIGURANI:

  • putni troškovi;
  • prijevoz radova;
  • smještaj;
  • 300 eura honorara.

KONCEPT IZLOŽBE:

Živeći u okruženju temeljenoj na tehnologiji, susrećemo se s svakodnevnim problemima koje izaziva primjena tehnologije, također susrećemo određenu promjenu naše stvarnosti. Informacije o nama – što radimo za rad i igru, naše potrebe i brige, čak i naš izgled – su fragmentirane i umnožene, što nas potiče da istražimo realnost stvarnosti. Postalo je uobičajeno raditi dok gledate u ekran računala, zabavljati se pregledavanjem interneta i ubijati vrijeme u prometnim gužvama promatrajući na društvenim medijima poruke prijatelja i ljudi koje jedva poznajemo.

Razvijajuće tehnologije potiču profesionalne umjetnike da traže nova sredstva umjetničkog izražavanja, za nove kombinacije, inovativnu realizaciju umjetničkih ideja i izvornih otkrića problema stvarnosti i virtualnosti našeg vremena.

Pozivamo umjetnike da interpretiraju te promjene, primjenjujući različita sredstva umjetničkog izražavanja, izražavajući svoj stav prema onome što doživljavaju kao stvarnu stvarnost i što je, prema njima, druga stvarnost, umjetno stvorena pomoću tehnologije, s mogućim proturječnim utjecajem na društvo.

Kustos izložbe: umjetnik, umjetnički kritičar dr. Sc. Remigijus Venckus

 

Važni datumi:

Prijave i fotografije radova šalju do 15.06.2019.

Informacije o rezultatima odabira putem e-maila do 08.07.2019.

Otvaranje izložbe 11.09.2019.

Trajanje izložbe: 10.10.2019.

 

NAČIN PRIJAVE:

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu. Potrebno je priložiti dokaz: osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju da je adresa prebivališta drugačija od boravišta potrebno je uvjerenje MUP-a o boravištu u gradu Zagrebu ili rodni list.

Status svog članstva možete provjeriti s Miranom Jurićem (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).

 

On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE (na dnu stranice).

Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun).

Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF: 

– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);

– u slučaju da je adresa boravišta drugačija od prebivališta potrebno je uvjerenje MUP-a o prebivalištu u gradu Zagrebu;

– Portfolio mora sadržavati slijedeće informacije:

  • Ime, prezime; datum rođenja; adresa; grad i država; tel.; E-mail, web stranica (ostale internetske veze ili resursi, ne više od 5);
  • Obrazovanje. Navedite godinu diplomiranja, specijalnost, stupanj kvalifikacije, naziv obrazovne ustanove, državu;
  • Navedite popis najvažnijih izložbi u zadnjih 10 godina. Navedite godinu, naziv izložbe, naziv galerije (muzej, itd.), Grad i državu. Molimo navedite je li izložba samostalna ili grupna;
  • Radi na izložbi TECHNO-ILLUSION. Molimo opišite ideju radova koje planirate prikazati na izložbi (10 – 15 rečenica). Navedite veličinu, vrstu i tehniku ​​planiranih radova, kao i potrebnu tehničku, softversku i drugu opremu za izložbu;
  • Fotografije radova. Pošaljite slike svojih radova zajedno s aplikacijom ili pošaljite internetske veze na svoje web stranice. Ne bi trebalo biti više od 10 fotografija radova.

 

Ako imate bilo kakvo pitanje možete kontaktirati kaunascreart@gmail.com i / ili creart@fmcva.org

Cjelovit tekst natječaja pročitajte OVDJE.

 

O CreArtu:

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012.  godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

KONAČNA ODREDBA:

Podnošenjem prijave, autor je suglasan sa svim uvjetima ovog natječaja.

PITANJA:

Kontakt osoba za sva pitanja je Vida Meićvida.hdlu@gmail.com. Pitanja se zaprimaju isključivo putem e-maila.

 

 

Organizator:

 

 

 

 

 

U okviru projekta:

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU