RADIONICA „Umirovljeni fanzin“

Pozivaju se sve osobe treće životne dobi (i one koji se tako osjećaju) da se pridruže na dvodnevnoj radionici “Umirovljeni fanzini”,  17. i 18. svibnja u Hrvatskom dizajnerskom društvu. Svestrana umjetnica Tanja Blašković uvest će vas u svijet izrade fanzina (neovisne i neprofesionalne publikacije koje uređuju amateri/ke) na temu: „Što znam sada a nisam znao/la s 20“. Ovom radionicom rušimo generacijske barijere jer se ovim formatom publikacije problemi i razmišljanja generacije treće životne dobi približavaju mladim generacijama kojima je taj jezik i oblik komunikacije blizak.

Voditeljica
Tanja Blašković

Polaznici/e
Program radionice namijenjen je osobama treće životne dobi.

Broj polaznika/ca
Predviđeno je 8 polaznika/ca.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Termin održavanja
17. i 18. svibnja 2019. od 10 do 14h.

Lokacija
Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18
10 000, Zagreb

Prijava
Prijaviti se možete na tri načina:
1. putem obrasca prijavnice, koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2JaQ1Gn
2. telefonski na (0)1 4846874
3. putem emaila: cos.dizajn@gmail.com

Opis radionice

Fanzini su neovisne i neprofesionalne publikacije koje uređuju amateri, te se kod njihovog uređenja koriste “uradi sam” principi. Fanzini se obično vežu uz mlađe generacije što se ovom radionicom želi promijeniti. Ova radionica ruši generacijske barijere jer se formatom publikacije problemi i razmišljanja generacije treće životne dobi približavaju mlađim generacijama kojima je taj jezik i oblik komunikacije blizak. U svoj fanzinu svaki će polaznik unijeti što god želi — od recepata, pjesama, pisama, crteža i sl., koristeći tehniku kolaža. Svi će fanzini imati jednu temu koja ih objedinjuje — “da sam barem znao/znala”. Na radionici će se polaznici upoznati sa samim pojmom fanzina te njegovim nastankom, raznim načinima uređenja fanzina, te će izraditi svoju malu publikaciju.

Prvi dan
Upoznavanje polaznika/ca s pojmom fanzina, tehnikom koja se koristi u izradi fanzina te temom koja će se provlačiti kroz fanzine (svaki polaznik/ca napravit će svoj fanzin formata A6 do 10 stranica). Početak izrade fanzina, okupljanje ideja (recepti, savjeti, tekstovi o problemima koji muče osobe treće životne dobi i sl.), osmišljavanje stranica, kolažiranje i početak uređenja stranica.

Drugi dan
Nastavak uređenja fanzina kroz tehniku kolaža, print, klamanje i dovršavanje fanzina.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Sažeta biografija voditeljice

Tanja Blašković, magistrica likovne pedagogije, svestrana umjetnica, ilustratorica i dizajnerica koja stoji iza branda Imagine plastic koji se bavi recikliranjem plastičnih vrećica i pretvaranjem istih u modne dodatke, jedna od urednica fanzina Superkul i prvog muzejskog fanzina Beni. U zadnjih je nekoliko godina bila dio nekoliko projekata od kojih valja izdvojiti uređenje pješačke staze na Risnjaku, oslikavanje klupica na riječkom kampusu te oslikavanje kružne ulice u Rijeci.

Info

CIJENA ULAZNICA (za vrijeme trajanja izložbe Kopač)*

55 kn Pojedinačna ulaznica
50 kn Pojedinačna ulaznica s popustom (1)
40 kn Pojedinačna učenička, studentska i umirovljenička ulaznica (2)
50 kn Grupna ulaznica (3)
30 kn Grupne ulaznice za škole (4)
110 kn Obiteljska ulaznica (5)
35 kn Dječja ulaznica (6)
25 kn Grupna ulaznica – za djecu do 6 godina (7)
30 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (8)

Besplatan ulaz (9)

(1) Cijena za branitelje i nezaposlene uz predočenje dokaza o statusu prilikom ulaza na izložbu.
(2) Vrijedi samo uz predočenje studentske ili učeničke iskaznice prilikom ulaza na izložbu.
(3) Za grupe odraslih veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(4) Za grupe školaraca veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(5) Ulaznica vrijedi za roditelja/roditelje s djecom (koliko godi ih imaju i maloljetna su). POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(6) Za maloljetne osobe uz pratnju roditelja. Djeca mlađa od 6 godina ne plaćaju ulaznicu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(7) Za vrtićke grupe veće od 15 djece, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 10 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(8) Za članove: ICOM, AICA, ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) uz predočenje pripadajuće iskaznice prilikom ulaza na izložbu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

(9) Redoviti članovi udruženja HDLU; studenti ALU; studenti FF, smjera PUM, EKA ili MUZ; učenici ŠPUD-a ostvaruju pravo na GRATIS ulaz.

*ULAZNICE VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

Ulaznice je moguće kupiti na ulazu tijekom radnog vremena izložbe ili kroz sustav Entrio

KONTAKT: izlozba@slavkokopac.com / +385 95 3797808

 

RADNO VRIJEME IZLOŽBE

ponedjeljak – nedjelja 11 do 19h

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

ULAZ U GALERIJU KARAS JE BESPLATAN

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU