RADIONICA „Umirovljeni fanzin“

Pozivaju se sve osobe treće životne dobi (i one koji se tako osjećaju) da se pridruže na dvodnevnoj radionici “Umirovljeni fanzini”,  17. i 18. svibnja u Hrvatskom dizajnerskom društvu. Svestrana umjetnica Tanja Blašković uvest će vas u svijet izrade fanzina (neovisne i neprofesionalne publikacije koje uređuju amateri/ke) na temu: „Što znam sada a nisam znao/la s 20“. Ovom radionicom rušimo generacijske barijere jer se ovim formatom publikacije problemi i razmišljanja generacije treće životne dobi približavaju mladim generacijama kojima je taj jezik i oblik komunikacije blizak.

Voditeljica
Tanja Blašković

Polaznici/e
Program radionice namijenjen je osobama treće životne dobi.

Broj polaznika/ca
Predviđeno je 8 polaznika/ca.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Termin održavanja
17. i 18. svibnja 2019. od 10 do 14h.

Lokacija
Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18
10 000, Zagreb

Prijava
Prijaviti se možete na tri načina:
1. putem obrasca prijavnice, koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2JaQ1Gn
2. telefonski na (0)1 4846874
3. putem emaila: cos.dizajn@gmail.com

Opis radionice

Fanzini su neovisne i neprofesionalne publikacije koje uređuju amateri, te se kod njihovog uređenja koriste “uradi sam” principi. Fanzini se obično vežu uz mlađe generacije što se ovom radionicom želi promijeniti. Ova radionica ruši generacijske barijere jer se formatom publikacije problemi i razmišljanja generacije treće životne dobi približavaju mlađim generacijama kojima je taj jezik i oblik komunikacije blizak. U svoj fanzinu svaki će polaznik unijeti što god želi — od recepata, pjesama, pisama, crteža i sl., koristeći tehniku kolaža. Svi će fanzini imati jednu temu koja ih objedinjuje — “da sam barem znao/znala”. Na radionici će se polaznici upoznati sa samim pojmom fanzina te njegovim nastankom, raznim načinima uređenja fanzina, te će izraditi svoju malu publikaciju.

Prvi dan
Upoznavanje polaznika/ca s pojmom fanzina, tehnikom koja se koristi u izradi fanzina te temom koja će se provlačiti kroz fanzine (svaki polaznik/ca napravit će svoj fanzin formata A6 do 10 stranica). Početak izrade fanzina, okupljanje ideja (recepti, savjeti, tekstovi o problemima koji muče osobe treće životne dobi i sl.), osmišljavanje stranica, kolažiranje i početak uređenja stranica.

Drugi dan
Nastavak uređenja fanzina kroz tehniku kolaža, print, klamanje i dovršavanje fanzina.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Sažeta biografija voditeljice

Tanja Blašković, magistrica likovne pedagogije, svestrana umjetnica, ilustratorica i dizajnerica koja stoji iza branda Imagine plastic koji se bavi recikliranjem plastičnih vrećica i pretvaranjem istih u modne dodatke, jedna od urednica fanzina Superkul i prvog muzejskog fanzina Beni. U zadnjih je nekoliko godina bila dio nekoliko projekata od kojih valja izdvojiti uređenje pješačke staze na Risnjaku, oslikavanje klupica na riječkom kampusu te oslikavanje kružne ulice u Rijeci.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU