UNESCO JE PRIHVATIO PRIJEDLOG ZA OBILJEŽAVANJEM SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Zadovoljstvo nam je najaviti da je UNESCO prihvatio obilježavanje SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI na inicijativu Međunarodnog udruženja umjetnika (IAA – The International Association of Art), mreže unutar koje HDLU zastupa Republiku Hrvatsku. Od 2020. nadalje, 15. travnja, na rođendan Leonarda da Vincija, slavit će se Svjetski dan umjetnosti u cijelom svijetu.

Ove godine sjećamo se 500-te godišnjice smrti ovog legendarnog renesansnog umjetnika i svestranog stvaraoca na mnogim područjima, koji je ostao relevantan svakoj generaciji umjetnika, sve do današnjih dana.

U listopadu 2018. godine IAA je poslala službeni prijedlog generalnoj direktorici UNESCO-a gđi Audrey Azoulay. Nakon intenzivnog razdoblja diplomatskih sastanaka i dijaloga u Parizu, 16. travnja 2019., upravni odbor UNESCO-a jednoglasno je prihvatio prijedlog IAA, na inicijativu Meksika i Turske, koji je supotpisala 41 država, a jednoglasno je potvrđen od predstavnika 57 država.

Svjetski dan umjetnosti biti će jedan od međunarodnih dana UNESCO-a koji će se obilježiti u 2020. godini. Od sljedeće godine, svake godine, pod kapom UNESCO-a, Svjetski dan umjetnosti 15. travnja slavit će svi umjetnici u svim zemljama svijeta. Odluku upravnog odbora, kao i obično, ratificirat će se na generalnoj konferenciji UNESCO-a u studenom 2019.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU