NAJAVLJUJEMO: Umjetničko djelo Tanje Blašković na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Tanje Blašković na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 27. lipnja u 11 h, Lastovska ulica 23

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja na temu „Dan planeta Zemlje“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Ivana Pipal čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Zagrljaj“ umjetnice Tanje Blašković.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 6 mjeseci. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 27. lipnja u 11 sati.

 

Tanja Blašković rođena je u Rijeci 1992. godine. 2010. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost u dizajn u Puli kao slikarski dizajner. 2015. godine završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te tako stekla zvanje prvostupnice likovne pedagogije. 2017. stječe akademski naziv magistre likovne pedagogije. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje na raznim radionicama i projektima.

Rad „Zagrljaj“ u promatraču pobuđuje osjećaj ljubavi i empatije prema planetu Zemlji. Ženski lik vrlo nježno obgrljuje Zemlju želeći ju zaštititi, umiriti, reći joj da će sve biti u redu. Predimenzioniranost ženskog lika naglašava utjecaj svakog čovjeka na dobrobit planeta te kako malim promjenama u načinu korištenja resursa (odabir javnog prijevoza, a ne automobila) i našim potrošačkim navikama (odabir proizvoda koji nisu u jednokratnoj plastici, recikliranje i slično) itekako možemo promijeniti stvari na bolje zbog generacija koje dolaze.

 

Tijekom prosinca 2019. godine otvorit će novi natječaj koji će biti objavljen na web stranicama HDLU-a.

 

Organizator:

 

 

 

Partner:

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU