IZLOŽBA Mirna Sišul Plavo u pokretu

MIRNA SIŠUL

 Plavo u pokretu

14.07. – 09.08.2019.

Galerija Lapidarij, Omišalj

U prostoru galerije Lapidarij u Omišlju (otok Krk) u nedjelju 14.07.2019. u 11:30 otvara izložba slika Mirne Sišul pod nazivom „Plavo u pokretu“. Kustos izložbe, koji će je i otvoriti, je likovni kritičar Milan Marin.

O djelima i izložbi u predgovoru kataloga, između ostaloga, kustos piše:

„Plavo u pokretu“ jedan je sasvim novi, moglo bi se reći paralelni svijet stvoren umom i onom istančanom intuicijom koja odlikuje talentirane umjetnike te se čini kao kvantni skok u neku drugu stvarnost gdje vladaju zakoni boje i sklada, gdje je forma jedinstvena i elementarna, gdje međusobni odnosi linija, točki, masa, boje, riječi.. čine jedinstvo u raznolikosti i grade ono mistično i neponovljivo, a koje na koncu odvaja umjetničko djelo…

… Djelo Mirne Sišul emanacija je neke posebne energije, energije koja nas educira u pozitivnom smjeru. Dovoljna je samo naša prisutnost pa da u nama probudi, njeguje i uzvisuje ono ljudsko, ono najviše Dobro kojem težimo, upravo ono što nas čini ljudima kakvi bismo trebali biti.“ (Milan Marin)

Ukratko o autorici:

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primijenjenu umjetnost , a potom diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalnog umjetnika. 2019.godine obilježava dvadeset godina umjetničkog stvaralaštva. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.

Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Zagreba i Rijeke. Do sada je održala 46 samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, dizajnom interijera, modnim dizajnom i ilustracijom.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU