NAJAVA Pavle Pavlović i Maja Rožman : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO –  izložba HDLU rezidenata u Leipzigu, Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Pavle Pavlović i Maja Rožman

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Subota, 13. srpnja 2019 / 20:00 – 02:00 sati

Tijekom lipnja i srpnja u HDLU rezidenciji Leipzig, u sklopu projekta “De/Konstrukcija slike” boravilo je i stvaralo dvoje naših umjetnika: Pavle Pavlović i Maja Rožman.  Njihov rezidencijski boravak u Hafenkombinat Leipzig bliži se kraju, no prije nego što se pozdravimo, pozivamo vas na druženje i prezentaciju radova u njihovom studiju.

O UMJETNICIMA:

PAVLE PAVLOVIĆ rođen je 1983. godine u Beogradu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (klasa prof. Zlatka Kesera), a 2010. diplomirao pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka. Izlagao je na više od 30 skupnih izložbi te na 10 samostalnih. Sudjelovao je na 4 međunarodna rezidencijalna programa. Dobitnik je nagrada Essl Awards CEE 2011 te nagrade Iva Vraneković na 33. Salonu mladih 2016. Od 2016. godine zaposlen je kao asistent na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Živi i radi u Samoboru i Zagrebu.

Website: https://www.pavlepavlovic.com/

MAJA ROŽMAN rođena je 1981. u Zagreb. 2006. je diplomirala na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Stvara u području crteža, grafike, umjetničke knjige i instalacije. Njezini radovi obuhvaćaju širok raspon tema, a karakterizira ih proučavanje koncepata kao što su autentičnost i objektivnost; to su često fragmenti okoline koji obično ostaju neopaženi u svom izvornom kontekstu. Koristeći stalno rastuće spremište za stvaranje autonomnih umjetničkih djela, Rožman promišlja o blisko povezanim temama arhiva i memorije. Od 2003. se kontinuirano pojavljuje na likovnoj sceni; sudjeluje na 19 samostalnih i preko 90 skupnih izložbi. Dobitnica je mnogih priznanja i nagrada za svoj rad, npr. Nagrada HDLU-a na 6. hrvatskom trijenalu grafike; međunarodnih nagrada Essl Award CEE i VIG Special Invitation za mlade umjetnike centralne i istočne Europe. Živi u Zagrebu, gdje i radi kao docentica na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti a od ove godine i prodekanica za kvalitetu, PDS i LLL.

Website: http://www.majarozman.com/

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt će trajati od rujna 2018. dio rujna 2019. te će uključivati boravak u Leipzigu za devet grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju (sveukupno 18 umjetnika).

Projekt će završiti velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u Westpol Leipzig. Osim boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu u listopadu 2019. godine.

Projektu će se priključiti i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji će tokom ljeta 2019. izvesti istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. Nakon projekta, održat će se izložba presjeka leipziške slikarske scene u sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada u Galeriji Bačva.

ORGANIZATOR:

PARTNER:

GENERALNI POKROVITELJ:

UZ POTPORU:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU