PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Tanje Blašković na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Tanje Blašković na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo „Zagrljaj“ umjetnice Tanje Blašković postavljeno je 27. lipnja 2019. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen šest mjeseci i vidljiv tisućama ljudi.

Tanja Blašković radom „Zagrljaj“ u svim promatračima želi pobuditi empatiju i ljubav prema planetu Zemlji. Tanja iza sebe ima i brojne druge inovativne i značajne projekte kojima zagovara ekološku osviještenost. Osim radom na projektu Ri:use centar Rijeka u svom umjetničkom stvaralaštvu koristi reciklirane materijale i vrlo često stvara slike od plastičnih vrećica. U suradnju s komunalnim društvom Čistoća Rijeka i tvrtkom Big Belly, sudjeluje na oslikavanju pametnih spremnika za otpad. Stoji iza brenda „Imagine plastic“ koji se bavi prenamjenom plastičnih vrećica u modne dodatke pomoću posebne tehnike peglanja i recikliranja vrećica te „Cutie pie“ koji kroz tradicionalnu tehniku poput veza i goblena kroz teme poput ljubavi prema životinjama i prirodi želi u promatraču pobuditi osjećaje brige prema planetu Zemlji.

Rođena je u Rijeci 1992. godine. 2010. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost u dizajn u Puli kao slikarski dizajner. 2015. godine završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te tako stekla zvanje prvostupnice likovne pedagogije. 2017. stječe akademski naziv magistre likovne pedagogije. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje na raznim radionicama i projektima.

 

Na radu „Zagrljaj“ ženski lik vrlo nježno obgrljuje Zemlju želeći ju zaštititi, umiriti, reći joj da će sve biti u redu. Predimenzioniranost ženskog lika naglašava utjecaj svakog čovjeka na dobrobit planeta te kako malim promjenama u načinu korištenja resursa (odabir javnog prijevoza, a ne automobila) i našim potrošačkim navikama (odabir proizvoda koji nisu u jednokratnoj plastici, recikliranje i slično) itekako možemo promijeniti stvari na bolje zbog generacija koje dolaze.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

 

 

Organizator:

 

 

 

Partner:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU